No tak důchodce umře, no! Jdu se schválně nakazit! Uječené VIDEO, po kterém létají dámská přirození

22.03.2020 19:41

Po sociálních sítích se šíří další video, jehož obsahem je kritika vládních opatření proti šíření koronaviru. „Nezkurvíme život dětí na jejich dalších čtyřicet let, co mají před sebou, kvůli tomu, že nějakej senior nebo astmatik by mohl umřít,“ padne na nahrávce od ženy, vystupující na sociální síti Facebook pod jménem Jana Peterková, která vyzývá k otevření škol. Není jisté, zdali je video myšlené vážně, vzniklo na něj však velké množství reakcí. Nechybějí ani vulgární nadávky.

No tak důchodce umře, no! Jdu se schválně nakazit! Uječené VIDEO, po kterém létají dámská přirození
Foto: Facebookový profil Jany Peterkove
Popisek: Žena vyzývají k otevření škol během koronavirové epidemie

Anketa

Vadilo by vám, kdybyste kvůli koronaviru nemohli v létě cestovat do zahraničí?

82%
hlasovalo: 35611 lidí
„Lidi, já vám chci prostě říct, že nedovolím, aby moje děti nechodily do školy! Ani Hitler za války nezavřel školu! Dokonce ani když bombardovali Británii, dokonce když padaly bomby, děti chodily do školy. Nikdo tam nezavřel školu,“ říká žena na videu se slovy, že nedovolí, aby z jejích dětí začaly růst nějaké „vystrašené bytosti, které se teď tři měsíce budou dívat na to, jak se lidé bojí na sebe podívat, jak se vyhýbají jeden druhému, jak mají v očích strach“.

„Já jsem deset jedenáct let života neobětovala k tomu, abych z nich vychovala jedince, co si věří, co sportují, co se učí, co mají vysoké sebevědomí, a teď jsem se dívala na to, jak se z nich stávají úplně ustrašení lidi,“ pokračuje.

„Co budete dělat v létě? Budete mít zavřené kadeřnictví? Z čeho budete žít?“ znějí další slova ženy s tím, že „cítíme, že na to umírá mnohem míň lidí než na obyčejnou chřipku“. Koronaviry jsou podle ní „nudle, co nám tekly ve školce“.

„Teď půjdu na Bulovku a budu tam olizovat kliky, zdi nebo budu chodit tou čekárnou tam a zpátky, dokud to nechytnu,“ oznamuje.

Šíří též zprávu, že nás předseda ústředního krizového štábu Prymula v dubnu a květnu „zavře“, a šíří zprávu, že „nebudeme chodit po ulici a stanou se z nás krtci“. I pokud by bylo video myšleno jakožto pokus o vtip, tato slova by mohla být vyhodnocena i jako šíření poplašné zprávy.

Podobná slova padla též na jiném videu šířícím se po sociálních sítích, kde jiná žena šířila na internetu informaci o plošném zákazu pohybu. Na to reagovali i nejvyšší politici v zemi včetně premiéra Andreje Babiše (ANO). Ženě, která tvrdila, že bude v České republice od pondělí zákaz pohybu, má podle jeho slov nyní hrozit až osm let vězení.

Dále na videu opět padne, že „jde o to, aby děti chodily do školy“. „Přece jim nezkurvíme život na dalších jejich čtyřicet let, co mají před sebou kvůli tomu, že nějakej senior nebo astmatik by mohl umřít,“ zaznělo na videu. Riziko je prý „součástí života“.

Na video na profilu ženy pod jménem Jana Peterková se seběhlo velké množství reakcí. Jeden z uživatelů například ženě po jejích slovech, že je též ohrožena, neboť má astma, odepsal, že bude mít jiný „problém“. „Paní Peterková, to není chronické astma, to jste prostě jen úplně vylízaná,“ napsal.

A sešlo se i mnoho nadávek. „To je píča, to nemůžu ani poslouchat,“ píše například jedna z uživatelek.

Na nadávky Peterková reagovala dalším videem. „Nepište mi už, že jsem píča, kráva…,“ ohradila se.

A video se šíří i mezi další lidi. Zastupitelka na Praze 2 Lenka Mottlová (ODS). „Urazila bych tur či jakékoli jiné zvíře až po trepku, kdybych dámu nějak titulovala,“ nenacházela slova. A ženě doporučila jít olíznout kliku: „Měla by jít opravdu olíznout nějakou kliku!“

Video jí přijde nevhodné, i pokud by se jednalo o nějaký druh humoru. „No jako, tohle je i na vtip úplně blbý,“ opověděla v jednom z komentářů.

„K tomu nemůžu napsat nic slušnějšího než to, že osoba na videu je kráva,“ odsoudila obsah nahrávky též starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS).

A bývalý policista Roman Pavlík sdílel video se slovy: „Přátelé a kamarádi... Chcete vidět ale fakt ‚originál blbku‘ a odbornici nad odborníky? Tak prosím, nemohu vás o ni ochudit a neobohatit jejími moudrostmi váš život. Závěrem mi dovolte, abych této ženě zatleskal za její umělecký přednes životního monologu a současně požádal nějakou divadelní společnost o její budoucí angažmá...,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …