Novotného z Řeporyjí pustili na Primu. Vizitka ODS... Málem mu museli vypnout mikrofon, co vyváděl

14.04.2022 19:34 | On-line

Pořad CNN Prima News Co Čech, to politik! se věnoval cestě předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) do Kyjeva i zdražování energií. Hovořili o tom předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová Zahradníková a starosta pražské městské části Řeporyje Pavel Novotný (ODS). Ten si neodpustil invektivy vůči Majerové Zahradníkové, kdy jej marně napomínal moderátor Petr Suchoň.

Novotného z Řeporyjí pustili na Primu. Vizitka ODS... Málem mu museli vypnout mikrofon, co vyváděl
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková a Pavel Novotný v pořadu CNN Prima News. Moderátorem byl Petr Suchoň.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) vyrazil na Ukrajinu. „Cestu úplně nechválím. Není to úplně bezpečná cesta. Ale zaplať pánbůh, že tam jede a přináší ta svědectví. Petře, proč sem zvete to koště Majerovou Zahradníkovou?" začal zostra Novotný, načež ho moderátor Petr Suchoň napomenul, že doufá, že je to naposledy. „Proč je tady to koště?“ pokračoval však Novotný, načež Suchoň rezignovaně opakoval, ať odpovídá na otázku. „Proč tady je?“ ptal se však dál Novotný a Suchoň zostra vyzýval Novotného k odpovědi. „Když jsou tady košťata jako paní Zahradníková, tak je dobře, že lidé jako pan Vystrčil...“ opakoval dál Novotný, načež jej Suchoň žádal, aby odpovídal na otázku. Majerová Zahradníková jen podotkla, že Novotný dosáhl svého intelektuálního vrcholu.

„Je dobře, že pan předseda Senátu Vystrčil je na místě a přinášejí svědectví, když tu jsou košťata jako Majerová Zahradníková,“ pokračoval sveřepě Novotný. „A dost!“ zahlásil Suchoň a vyzval k odpovědi Majerovou Zahradníkovou. „Jelikož neznám přesné zadání, jak bylo řečeno a dnes nějakým způsobem v médiích komunikováno, bylo to pozvání ze strany Ukrajiny, já jsem jenom zvědavá, jestli nám z Ukrajiny tentokrát nepřijede místo Tchajwance Ukrajinec. Měl by si pan šéf Senátu asi uvědomit, že je v prvé řadě Čech a jede tam jednat za Českou republiku a dle toho se také chovat,“ poznamenala Majerová Zahradníková.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Zdůraznila pak také to, že Trikolora jednoznačně ruskou invazi na Ukrajinu označila jako agresivní krok. „Ale my jako Trikolora budeme především hájit zájmy našich občanů – a to, že k tomu máme neutrální postoj, je naprosto jasné a trvá to stále. Není důvod tento názor měnit. Tento názor má koneckonců mnoho politiků světa, premiér Maďarska Viktor Orbán je též k této situaci neutrální, a jak říkám: Ruská agrese je odsouzeníhodná, každý život, který jde nazmar, zmínil jste například dětské oběti, to je něco šíleného, a já opět říkám, že Ukrajina má právo na obranu. My musíme pomáhat, ale nemělo by se to dít na úkor našich občanů. Což je v současné době věc, která se děje. A já osobně si myslím, že naši občané by měli být vždy na prvním místě," zmínila Majerová Zahradníková a poukázala například na problémy matek samoživitelek.

Anketa

Jste pro odstřižení se od ruských dodávek plynu a ropy?

94%
hlasovalo: 65325 lidí

Starosta Řeporyjí v Praze 6 Novotný pak odmítl, že by upřednostňovali ukrajinské děti před českými. „Dokonce první ukrajinské děti již porážejí naše lemply. Mám tři děti ve školce a je to normálně zvládnutelné a polovina Ukrajinek už má zaměstnání. A to je přesně ono... Kdyby ona říkala aspoň názor, ale to je koště, podněcuje proti Ukrajincům,“ opakoval sveřepě slovo koště Novotný, načež ho Suchoň napomenul, aby to nedělal. 

„Pane Novotný, nezlobte se, ale vaše mentální úroveň je naprosto, naprosto v symbióze s vaší tělesnou,“ reagovala Majerová Zahradníková, Novotný se začal bránit, ale Suchoň varoval, že mu vypne mikrofon. „Jestli bude ve vaší televizi tolerován tento výkvět ODS, tak si taky nebudu brát servítky,“ dodala Majerová Zahradníková a Novotný opět zaútočil slovem koště. 

„Paní předsedkyně, omlouvám se za Pavla Novotného a za ty výrazy,“ začal Suchoň, Majerová Zahradníková však uvedla, že to nestačí, neboť by se měl omluvit sám Novotný. A jak by Majerová Zahradníková postupovala v současné době, kdyby byla premiérkou vlády? „Na rozdíl od premiéra Fialy, který místo toho, aby se staral o své občany, tak se stará o ukrajinské občany, namísto toho, že si buduje tady svůj kult osobnosti, tak já si myslím, že první krok, který by byl důležitý, je snížit spotřební daň naprosto na všech výrobcích,“ uvedla Majerová Zahradníková. Dále by zrušila emisní povolenky, přestala by také prodávat energii na burzu v Lipsku a zrušila by přebujelý aparát na ministerstvech. „Způsobů, jak pomoci našim lidem a upřednostnit život a blaho této země, je přeci tolik. Ale vláda nedělá nic z toho,“ řekla Majerová Zahradníková.

Když měl následně odpovídat Novotný, opět začal útokem na Majerovou Zahradníkovou, kdy uvedl, že je „blbá a nevzdělaná“. Suchoň ho opět napomenul. Poté, když Novotný opět Majerovou Zahradníkovou nazval koštětem, nechtěl to už Suchoň ani komentovat.

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

V další přestřelce pak Majerová Zahradníková uvedla, že na uprchlících si politické body snaží nahnat jen ubožáci, což opět rozčílilo Novotného. „Ty jsi ubohá, Zuzano,“ rozhorlil se Novotný, Majerová ho však napomenula za tykání. Suchoň se pak ještě jednou snažil Majerové Zahradníkové omluvit. „Opravdu mě zklamal, pan Novotný,“ zmínil Suchoň.

„Děkuji za omluvu, ale více to vypovídá o panu Novotném nežli o mně,“ odvětila Majerová Zahradníková. A pak se vyjádřila k prezidentským volbám. „Z těch, kteří to ohlásili, Trikolora nemá žádného svého favorita, uvidíme, co ještě se nabídne v budoucích týdnech a měsících, protože myslím si, že na tu prezidentskou volbu není v současné chvíli zrovna optimální čas a jsou podstatnější daleko větší problémy, které Česká republika má,“ dodala Majerová Zahradníková.

„ODS a Spolu by v prvé řadě měly zrušit přímou volbu prezidenta. Myslím si, že tenhle národ není kompetentní si volit prezidenta,“ míní Novotný. Toho pak v závěru Suchoň vyzval k omluvě. „Neřekl jsem jedinou vulgaritu ve vašem vysílání. Paní předsedkyni se neomluvím, hluboce jí lidsky pohrdám,“ zakončil Novotný. „To je snad poklona od vás,“ zareagovala se smíchem Majerová Zahradníková. A Suchoň se opět omluvil. „Tvůj dnešní výkon odsuzuji nejen já, ale celá stanice,“ zakončil Suchoň. „Je to krásná ukázka ODS,“ promluvila ještě Majerová Zahradníková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …