Novotného z Řeporyjí pustili na Primu. Vizitka ODS... Málem mu museli vypnout mikrofon, co vyváděl

14.04.2022 19:34 | On-line

Pořad CNN Prima News Co Čech, to politik! se věnoval cestě předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) do Kyjeva i zdražování energií. Hovořili o tom předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová Zahradníková a starosta pražské městské části Řeporyje Pavel Novotný (ODS). Ten si neodpustil invektivy vůči Majerové Zahradníkové, kdy jej marně napomínal moderátor Petr Suchoň.

Novotného z Řeporyjí pustili na Primu. Vizitka ODS... Málem mu museli vypnout mikrofon, co vyváděl
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková a Pavel Novotný v pořadu CNN Prima News. Moderátorem byl Petr Suchoň.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) vyrazil na Ukrajinu. „Cestu úplně nechválím. Není to úplně bezpečná cesta. Ale zaplať pánbůh, že tam jede a přináší ta svědectví. Petře, proč sem zvete to koště Majerovou Zahradníkovou?" začal zostra Novotný, načež ho moderátor Petr Suchoň napomenul, že doufá, že je to naposledy. „Proč je tady to koště?“ pokračoval však Novotný, načež Suchoň rezignovaně opakoval, ať odpovídá na otázku. „Proč tady je?“ ptal se však dál Novotný a Suchoň zostra vyzýval Novotného k odpovědi. „Když jsou tady košťata jako paní Zahradníková, tak je dobře, že lidé jako pan Vystrčil...“ opakoval dál Novotný, načež jej Suchoň žádal, aby odpovídal na otázku. Majerová Zahradníková jen podotkla, že Novotný dosáhl svého intelektuálního vrcholu.

„Je dobře, že pan předseda Senátu Vystrčil je na místě a přinášejí svědectví, když tu jsou košťata jako Majerová Zahradníková,“ pokračoval sveřepě Novotný. „A dost!“ zahlásil Suchoň a vyzval k odpovědi Majerovou Zahradníkovou. „Jelikož neznám přesné zadání, jak bylo řečeno a dnes nějakým způsobem v médiích komunikováno, bylo to pozvání ze strany Ukrajiny, já jsem jenom zvědavá, jestli nám z Ukrajiny tentokrát nepřijede místo Tchajwance Ukrajinec. Měl by si pan šéf Senátu asi uvědomit, že je v prvé řadě Čech a jede tam jednat za Českou republiku a dle toho se také chovat,“ poznamenala Majerová Zahradníková.

Zdůraznila pak také to, že Trikolora jednoznačně ruskou invazi na Ukrajinu označila jako agresivní krok. „Ale my jako Trikolora budeme především hájit zájmy našich občanů – a to, že k tomu máme neutrální postoj, je naprosto jasné a trvá to stále. Není důvod tento názor měnit. Tento názor má koneckonců mnoho politiků světa, premiér Maďarska Viktor Orbán je též k této situaci neutrální, a jak říkám: Ruská agrese je odsouzeníhodná, každý život, který jde nazmar, zmínil jste například dětské oběti, to je něco šíleného, a já opět říkám, že Ukrajina má právo na obranu. My musíme pomáhat, ale nemělo by se to dít na úkor našich občanů. Což je v současné době věc, která se děje. A já osobně si myslím, že naši občané by měli být vždy na prvním místě," zmínila Majerová Zahradníková a poukázala například na problémy matek samoživitelek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…