OLAF potvrdil, že Čapí hnízdo bylo špatně, píše časopis

02.01.2018 10:12

České úřady prozatím odmítají zveřejnit výsledek zprávy Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) o vyšetřování Farmy Čapí hnízdo. Jak však píše časopis Týden, neoficiální zdroje tvrdí, že úřad zhodnotil poskytnutí dotace jako neoprávněné.

OLAF potvrdil, že Čapí hnízdo bylo špatně, píše časopis
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Čapí hnízdo

Týden se odvolává na zprávu serveru Neovlivní.cz, jenž uvedl, že zpráva z Bruselu doporučila unijním orgánům vymáhat dotaci ve výši 50 milionů korun zpět. 

„Pokud OLAF – instituce zaměřená na odhalování podvodů s několika stovkami právníků a policistů – stejně jako naše police usoudí, že šlo o podvod, bude pozice policie velmi silně nikoli politicky, ale odborně podpořena. V případě opačném bude na ní, aby svůj postup jasně vysvětlila,“ podotkl již před časem ke kauze europoslanec Luděk Niedermayer (TOP 09).

Zprávu OLAF má české ministerstvo financí k dispozici již od minulého týdne, zatím ji však nechce vydat poslancům ani europoslancům, kteří o ni požádali. Ministryně Alena Schillerová (ANO) dle svých slov čeká, dokud nebude mít zpracovanou analýzu od právníků, zda může zprávu zveřejnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…