Očkovat se dám za těchto podmínek. Známý právník odhalil

04.11.2021 12:11

Právník Pavel Hasenkopf přišel s důraznou výzvou. Až mi někdo rozumně vysvětlí, proč očkovaní žádné testy nepotřebují, i když virus přenášejí stejně intenzivně jako neočkování...

Očkovat se dám za těchto podmínek. Známý právník odhalil
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Hasenkopf

Někdejší hradní právník Pavel Hasenkopf prozradil, kdy se nechá očkovat.

„Až mi někdo rozumně vysvětlí, proč očkovaní žádné testy nepotřebují, i když virus přenášejí stejně intenzivně, jako neočkování, a nemají dokonce ani nárok zůstat v karanténě, i když mají nemocného v domácnosti, a proč v nemocnicích leží třetina očkovaných, ačkoli ještě 18. 3. je ministr zdravotnictví výslovně veřejně ujistil, že jim, očkovaným, těžký průběh nehrozí, pak o tom očkování začnu uvažovat,“ prozradil na sociální síti Facebook.

Uvítal by prý také, kdyby ze svého postu zmizela stávající hlavní hygienička Pavla Svrčinová, která podle jeho názoru využívá v očkovací kampani vydírání. Bylo by to přiznání, že vydírání a arogance do veřejné správy nepatří, myslí si právník. A navíc by to z jeho pohledu pomohlo očkovací kampani.

„Na rezignaci paní Svrčinové netrvám, ale byl by to takový milý bonus. Jsem si jist, že proočkovací kampani by to velmi prospělo. Bylo by to přiznání, že vydírání a arogance do veřejné správy nepatří,“ napsal právník.

Pavel Hasenkopf promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…