Odbory: Reformy jsou špatné, přistoupíme k razantním akcím

13.05.2011 20:24

Odbory chtějí, aby vládla stáhla návrhy sociální a zdravotní reformy. Jinak vyhrožují, že přikročí k razantním akcím. Řekl to předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil.

Odbory: Reformy jsou špatné, přistoupíme k razantním akcím

Reformy prý budou mít negativní dopad na většinu lidí, proto jsou podle odborů špatné. Ty ale zároveň odmítají jednat o jejich návrzích v této podobě. „Nechceme tyto návrhy projednávat ani na jednání tripartity," oznámil Zavadil.

Den po tomto jednání, 21. května, se ovšem plánuje proti reformám demonstrace odborů. „Pokud nebudou reformy staženy, demonstrací to neskončí," vyhrožuje Zavadil. Odborům vadí například to, že ve zdravotnické reformě není jasně definováno, co je standard a co nadstandard, za který si má pacient připlatit.

Sociální reforma se jim zase příčí vyplácením dávek, které by se mělo převést z obcí na úřady práce, jichž je několikanásobně méně. Podle odborů se tím především zhorší dostupnost pro občany.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …