Odsouzený Pekárek požádal o pozastavení členství v ODS

09.11.2012 14:08

Poslanec Roman Pekárek, který je nepravomocně odsouzený za korupci, požádal o pozastavení členství v ODS. Novinářům to řekl předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. Sněmovní frakce ODS podle něj Pekárka vyzvala, aby odešel ze Sněmovny i ze strany. Poslanec se vzdát mandátu nechystá.

Odsouzený Pekárek požádal o pozastavení členství v ODS
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Roman Pekárek, nový poslanec za ODS

"Já tam mám prostě takový ten vnitřní blok, který mi říká: 'Nevzdávej to'," řekl Pekárek novinářům. Zopakoval, že se cítí nevinen, argumenty kolegů ho prý nepřesvědčily. Počítá s tím, že ho Sněmovna na žádost soudu zřejmě vydá ke stíhání.

"Vzali jsme na vědomí informaci, že pan Pekárek v jedenáct hodin pozastavil členství (ve straně) a tím automaticky pozbyl členství v našem (poslaneckém) klubu," řekl novinářům šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura. Klub podle něj vyzval Pekárka, aby se vzdal poslaneckého mandátu. "A vyzval ho k tomu, aby ukončil členství v ODS," dodal Stanjura.

Jak se Pekárek k výzvě ODS postaví, není podle šéfa klubu jasné. "Tohle byl závěr klubu, načež jsme šli ještě hlasovat," vysvětlil Stanjura. Jednání poslanecké frakce ODS bylo podle něj krátké a názor zákonodárců jednomyslný. Nepravomocně odsouzený poslanec Pekárek se jednání klubu účastnil, přestože již formálně nebyl jeho členem. Poslanci ODS chtěli, aby slyšel závěry schůze poslanců a viděl, jak jednotliví členové strany hlasovali.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…