Okamura: Navrhuji, aby se hymna ČR zpívala ve všech školách 1. září

02.04.2018 20:20

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura se rozhodl na svůj facebook umístit krátké video, ve kterém vysvětlil, z jakého důvodu on a poslanci SPD důrazně odmítají implementaci směrnic Evropské unie do právního řádu České republiky. V dalším příspěvku také odhalil, co říká na novou verzi české hymny, proč trvá na tom, aby česká vláda přijala razantní opatření pro zachování naší bezpečnosti, a jaké jsou podle něj ideální další kroky v kauze dvojitého ruského a britského agenta Sergeje Skripala.

Okamura: Navrhuji, aby se hymna ČR zpívala ve všech školách 1. září
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Tomio Okamura v pořadu Horké téma

Hned v úvodu videa, které Tomio Okamura umístil na sociální síť zdůraznil, že hnutí SPD důrazně odmítá a poslanci SPD nepodpořili a nepodpoří implementaci směrnic EU do právního řádu České republiky, a to směrnici o regulaci držení zbraní, směrnici o ochraně osobních dat a především směrnici o evropském vyšetřovacím příkazu.

Anketa

Kdo je nejlepší televizní moderátor?

hlasovalo: 9254 lidí

„Tyto směrnice Evropské unie jsou nepřijatelným omezováním svobody českých občanů a suverenity České republiky. Jsou dílem neomarxistické koncepce budování jednotného totalitního superstátu Evropské unie. Hnutí SPD tento diktát odmítá,“ uvedl předseda SPD a dodal, že požadují změnu pravidel ve fungování evropské integrace nebo referendum o vystoupení z EU. „Nebudeme sami! Národům Evropy již dochází trpělivost,“ řekl.

Dále se vyjádřil i k aktuálnímu a v posledních dnech často diskutovanému tématu, jímž je návrh nové verze české státní hymny, kterou ve středu představil Český olympijský výbor. Její nová verze je totiž o něco delší a sportovci by si ji podle výboru mohli tak více užít. Takový názor ale Okamura nesdílí, naopak by doporučil, jak v budoucnu lépe využít její dosavadní verzi. „Nový návrh české hymny se mi nelíbí a navrhuji ohledně současné hymny něco jiného, aby se hrála a zpívala 1. září v každé české škole na začátek školního roku,“ uvedl s tím, že něco takového by alespoň posílilo vlastenectví a pozitivní pocit k vlastní zemi.

Ve svém příspěvku pak své příznivce odkázal na video z jeho vystoupení v Duelu na TV Barrandov, kde hovořil o další vlně migrace z Afriky a arabských zemí a o terorismu. „Dochází na moje slova a je nutné přijmout razantní opatření, abychom zachovali naši bezpečnost. EU nadále nemá systémové řešení a snaží se nám znovu vnutit povinné přijímání islámských arabských a afrických migrantů,“ upozornil a dodal, že v SPD něco takového absolutně odmítají a chtějí nulovou toleranci nezákonné a ekonomické migrace a také zákaz propagace islámské ideologie v České republice.

Poznamenal také, že v pořadu se věnoval i aktualitám kolem sestavování vlády. „Andrej Babiš to již jen protahuje, přestože je možné ihned vládu s důvěrou sestavit,“ je přesvědčen Okamura, který nezapomněl ani zmínit neustálé špinavé smyšlené mediální kampaně zaplacených novinářů proti SPD. „Nechtějí, abychom se podíleli na vládě s naším politickým programem. Tento týden se lídrem mediální žumpy staly Seznam Zprávy v čele s paní Slonkovou a panem Kubíkem, kteří sice na SPD neodhalili nic protiprávního ani špatného, ale střihem a nadpisy se snažili vzbudit dojem, že se snad jakoby něco takového může dít,“ uvedl předseda SPD a podotkl, že něco takového je podle něj zoufalé, trapné a lidsky odporné.

Závěrem se zaměřil na kauzu kolem otravy dvojitého agenta Sergeje Skripala ve Velké Británii. „Chceme nejprve důkladné vyšetření kauzy a pak teprve vyvodit závěry. Stejně k tomu přistoupily Rakousko, Švýcarsko a Slovensko. Nikoliv naopak, jak to dělá Babišova vláda, že udělala závěry a vyhostila ruské diplomaty, aniž je záležitost prošetřena,“ uzavřel Okamura. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…