Okamurovci poodhalili program pro Prahu: Nechají rozhodnout občany

06.06.2018 12:55

Hnutí Svoboda a přímá demokracie se po úspěchu v krajských i sněmovních volbách chystá i na volby komunální. Nedávno představilo své plány v hlavním městě, kde chce řešit především vysoké ceny bydlení nebo problémy s parkováním.

Okamurovci poodhalili program pro Prahu: Nechají rozhodnout občany
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Tomio Okamura v pořadu Horké téma

SPD má jako své hlavní téma přímou demokracii a prosazování názorů veřejnosti, což je v komunální politice důležitější než kde jinde.

SPD již před volbami rozjíždí širokou veřejnou debatu, ve které by chtěla s veřejností prodiskutovat nejpalčivější problémy a jejich případné řešení. V Praze jsou to zejména ceny bydlení, které začínají dosahovat astronomických výšin. SPD vidí řešení v obnově výstavby městských sociálních bytů.

Takto vypadá hlasovací lístek k referendu o bytové výstavbě

„Byty i pronájmy v Praze nestoudně zdražily a město Praha musí reagovat obnovením vlastní výstavby bytů se sníženým nájemným. Chceme se zeptat lidí v referendu, zdali s výstavbou městských sociálních bytů souhlasí,“ sdělil předseda pražské SPD Vítězslav Novák.

Druhým tématem, které chce SPD s voliči před volbami prodiskutovat, je parkování. „Pražan nesmí být ve svém městě hostem, naopak hostitelem,“ říká předseda Novák. Do veřejné debaty proto hnutí posílá návrh, podle které by Praha byla s výjimkou historického centra jednou parkovací zónou a obyvatelé Prahy by mohli parkovat v rámci zóny kdekoliv.

Dalšími tématy, která chce SPD probrat v neformálních referendech, je třeba stavba linky D pražského metra nebo dostavba pražského okruhu. Hnutí chce rovněž řešit nedostatečný počet dětských pohotovostí.

 

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …