Okamurův bratr se rozjel. Tomio ve společnosti jen šíří strach. A pak přišla žaloba

05.10.2018 17:53

Před pár dny se v TV Seznam utkali dva kandidáti do Senátu na Praze 8 - Hayato Okamura za lidovce a Luděk Kula za SPD. Hayato Okamura na dálku obvinil svého mladšího bratra a šéfa hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamuru, že ve společnosti šíří strach. A věc pokračuje. Advokát a aktivista vystupující pod pseudonymem Prasman Dunka podal na Okamuru trestní oznámení.

Okamurův bratr se rozjel. Tomio ve společnosti jen šíří strach. A pak přišla žaloba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Hayato Okamura v debatě nezapochyboval o tom, že jeho bratr občany straší. „No straší, samozřejmě. Každý, kdo měl možnost sledovat facebooková videa mého bratra, třeba před loňskými parlamentními volbami, tak to šlo každý týden, možná i dvakrát i třikrát za týden. Jakmile došlo v západní Evropě k nějakému hroznému teroristickému útoku, tak přece svědomitý politik postupuje s chladnou hlavou a lidsky uklidňuje občany. A ne to, co dělal Tomio, který přilíval olej do ohně,“ zlobil se kandidát do Senátu.

Anketa

Kdo se vám nejvíce líbil v předvolební superdebatě lídrů?

hlasovalo: 10539 lidí

A kdo se podívá na Facebook Tomia Okamury dnes, zjistí, že tam opět najde videa, která mohou řadu občanů zneklidnit. „V těchto dnech se ve státech Evropské unie objevily vzácné případy západonilské horečky a opičího moru. Zemřeli čtyři lidé včetně jedné české ženy. Tyto případy mají bez jakékoliv pochyby souvislost s ilegální migrací," varoval Okamura ve videu.

   

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Jenže každý, kdo má přístup k internetu a tím i k otevřenému zdroji zvaném Wikipedie, může zjistit, že přenašečem těchto onemocnění nebývá v drtivé většině případů žádný lidský uprchlík ani migrant, ale komár. „Přenos z člověka na člověka je podle vědců možný, ale jen prostřednictvím krve, tkání a transplacentárně (z matky na plod), výjimečně během porodu nebo kojení," doplnil k tomu server Aktuálně.cz.

Proto se aktivista Dunka rozhodl podat na Tomia Okamuru trestní oznámení za šíření poplašné zprávy. „Dle mého názoru člověk vystupující jako správce profilu Tomio Okamura - SPD a v daném videozáznamu pan Tomio Okamura osobně úmyslně způsobil nebezpečí vážného znepokojení alespoň části obyvatelstva," píše mimo jiné v trestním oznámení aktivista.

Trestní oznámení bylo adresováno státnímu zastupitelství na Praze 1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…