Opustíme uhlí? Významný muž EU zesiluje tlak. A teď, když Němci předsedají Unii...

08.07.2020 18:54

Místopředseda Evropské komise Frans Timmermans na svůj Twitter napsal, že pokud se chceme stát prvním klimaticky neutrálním kontinentem do roku 2050, je nutné přejít v energetice z uhlí na čisté zdroje. Příspěvek sdílel bývalý europoslanec a lobbista Pavel Telička. Zelená politika je jednou z priorit současného německého předsednictví Evropské unie.

Opustíme uhlí? Významný muž EU zesiluje tlak. A teď, když Němci předsedají Unii...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalý místopředseda Evropské komise Frans Timmermans

Frans Timmermans, místopředseda Evropské komise se zaměřením na životní prostředí a Evropský zelený plán, napsal na svůj Twitter, že pokud se chceme stát prvním klimaticky neutrálním kontinentem do roku 2050, je nutné přejít v energetice z uhlí na čisté zdroje. Tento tweet sdílel na svém Twitteru bývalý poslanec Evropského parlamentu Pavel Telička, který se dříve živil jako lobbista.

 

Anketa

Je Miroslav Kalousek zábavný politik?

7%
93%
hlasovalo: 12944 lidí

Evropská unie se v poslední době zaměřila právě na oblast životního prostředí. Obzvlášť po nedávném převzetí předsednictví Evropské unie Německem. Životní prostředí zde hraje jednu ze šesti priorit německého předsednictví.

O plánech německého předsednictví jsme psali ZDE: a ZDE:

Sám Ivo Strejček, bývalý europoslanec, o německém předsednictví soudí: „Německá politika pro Evropu bude kopírovat témata domácí vnitřní politiky – bezvýhradný environmentalismus, zelená témata jako uzákonění cílů ‚klimatické neutrality‘ (bez ohledu na katastrofální hospodářské dopady), hodnotově aktivistickou a promigrační politiku. Merkelová ‚ustaraně‘ prosadí franko-německý plán gigantického zadlužení EU a donutí členské státy převzít za takové zadlužení záruky. K tomu všemu bude potřebovat ještě centralizovanější Evropu, k jejímuž dosažení přispěje na podzim plánovaná Konference o budoucnosti Evropy,“ napsal Strejček na Echo24.

Celý článek ZDE:

Europoslanec ODS Alexandr Vondra se dlouhodobě v Evropském parlamentu věnuje kritice některých bojovníků za životní prostředí. Když Alexandr Vondra kandidoval do Evropského parlamentu, prohlašoval, že hlavní střet v EU se nepovede v otázkách zahraniční politiky, ale na poli životního prostředí. Povede se boj o to, zda zvítězí zdravý rozum, či zelená ideologie. Takto to Vondra vnímal a vnímá a voliči, kteří ho zvolili, mu dali za pravdu.

Vondra zdůrazňoval, že i jemu jako konzervativci záleží na životním prostředí, ale prý je třeba ho chránit s využitím zdravého rozumu. Teď oznámil drobný, ale podle svých vlastních slov důležitý úspěch.

O drobném vítězství Alexandra Vondry jsme psali ZDE:

„Zelení, socani, komunisti a levicově-zelení liberálové vždycky utvoří jednotný blok, kterému lidovci ustoupí. Výsledkem jsou pak zcela revoluční postupy. To samé chtěli předvést i teď. Požadovali nejen zákaz investic do jádra, ale i do plynu, což je šílenství, protože když nebude foukat vítr a svítit slunce a energii neumíme skladovat, nebylo by ji jak vyrobit. Chtěli zakázat investice větším podnikům. Požadovali dokonce genderovou rovnost pro rekvalifikaci horníků! Ale při dnešním hlasování zeleno-rudá koalice prohrála. Poprvé od loňského léta, kdy se ustavil nový EP. Domluvil jsem se se stínovou zpravodajkou za eurolidovce, že nebudeme v zásadních věcech ustupovat,“ napsal Vondra v závěru minulého týdne.

reklama

autor: tle

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …