Osmiletá černošská dívka zavražděna bojovníky za práva černochů. Starostka zuří, může jí to zkazit ambice na Bílý dům

06.07.2020 17:16

Hnutí Black lives matter čelí problému. V Atlantě byla v sobotu davem demonstrantů zabita osmiletá černošská dívka v autě. „Bojujeme s nepřítelem uvnitř, když se navzájem střílíme na našich ulicích. Zabili jste dítě. Nebyl tu pouze jeden střelec, byli nejméně dva střelci. Osmileté dítě… Pokud chcete, aby nás lidi brali vážně a nechcete přijít o toto hnutí, pak nesmíme navzájem prohrát. Musí to skončit,“ urgovala starostka Atlanty za demokraty a možná viceprezidentka USA Keisha Bottomsová. „Na černých životech záleží? Zabili jste svoji vlastní. Zabili jste osmiletou dívku. Nic nikomu z vás neudělala. Chtěla se pouze dostat domů za svoji sestřenicí. To je vše, co chtěla,“ bědoval otec zavražděné dívky.

Osmiletá černošská dívka zavražděna bojovníky za práva černochů. Starostka zuří, může jí to zkazit ambice na Bílý dům
Foto: repro Twitter
Popisek: Starostka Atlanty za Demokraty Keisha Lance Bottoms s kandidátem na amerického prezidenta Joe Bidenem

Na americkém serveru Fox News vyšla reportáž o tiskové konferenci starostky Atlanty za demokraty, Keishe Bottomsové, údajně potenciální kandidátky na pozici viceprezidentky. Během 4. července, Dne nezávislosti USA, byla zastřelena osmiletá afroamerická dívka poblíž fastofoodu Wendy´s, který se stal ústředním bodem protestů hnutí Black lives matter, po tom, co policista zastřelil černocha, který se bránil zatčení a následně vzal jednomu z policistů taser.

Celý článek ZDE:

Anketa

Má Zeman pravdu, že heslo ,,Black Lives Matter" je rasistické?

98%
2%
hlasovalo: 33269 lidí

Dle Fox News bylo během víkendu v Chicagu zraněno 63 lidí, 17 zabito včetně dvou dětí. V New Yorku bylo zraněno 44 lidí a nejméně 6 zabito. „Vše má své hranice. Mluvili jsme o tomto hnutí, o tom, co se děje napříč Amerikou. V tento moment, kdy nastražené máme uši a zajímáme se o lidi v této zemi a o lidi po celém světě, kteří říkají, že chtějí vidět změnu. Ale v této chvíli je rozdíl v hnutí za lidská práva. Byl tu definovaný společný nepřítel. Bojujeme s nepřítelem uvnitř, když se navzájem střílíme na našich ulicích,“ pověděla Bottomsová. „Zabili jste dítě. Nebyl tu pouze jeden střelec, byli nejméně dva střelci. Osmileté dítě… Pokud chcete, aby nás lidi brali vážně a nechcete přijít o toto hnutí, pak nesmíme navzájem prohrát. Musí to skončit,“ pokračovala. „Nemůžete svádět vinu na policii. Je to vina lidí, kteří zastřelili dítě v autě. Způsobujeme si více bolesti než jakýkoliv policista,“ dodala.

Záznam tiskové konference z Twitteru Natisha Lance:

 

 

Secoriya Williamson, otec zastřelené dívky, pověděl reportérům Fox News, že jeho dcera byla zastřelena nejméně dvěma lidmi, kdy dav ozbrojených lidí zahájil palbu na auto, ve kterém jela spolu s matkou. Autority řekly, že žena se v sobotu pokusila autem projet skrz ilegálně umístěné barikády v místě, když se na auto spustila střelba.

Bottomsová měla dále potvrdit, že byly problémy s některými protestujícími, kteří umisťovali do ulic bariéry. Řekla, že byla informována o tom, že překážky byly umístěny na silnici ani ne hodinu před tím, než došlo k zabití dívky.

„Říkají Black lives matter. Zabili jste svoji vlastní. (Dívka, stejně jako její rodiče, byla afroamerické příslušnosti) Zabili jste dítě, protože překročila barikády a jela zpátky? Zabili jste dítě. Neudělala nikomu nic,“ pověděl otec. „Na černých životech záleží? Zabili jste svoji vlastní. Zabili jste osmiletou dívku. Nic nikomu z vás neudělala. Chtěla se pouze dostat domů za svojí sestřenicí. To je vše, co chtěla,“ dodal otec zabité dívky.

Záznam výpovědi otce a matky zavražděné dívky:

 

 

Anketa

Vadí vám, že vláda plánuje schodek rozpočtu 500 miliard?

69%
31%
hlasovalo: 11578 lidí

K události došlo blízko restaurace s rychlým občerstvením Wendy´s, kde byl 12. června zastřelen černoch Rayshard Brooks policistou. Na nahrávce je však možno vidět, že muž byl zastřelen po tom, co se bránil zatčení a jednomu z policistů vzal taser. Policistovi nyní hrozí trest smrti. Restaurace byla později vypálena a okolí se stalo zázemím pro časté demonstrace vůči policejnímu násilí.

Podle nedělního oznámení policie, byla dívka v autě se svojí matkou a kamarádem matky, když se dostali z  Interstate-75/85 na University Avenue a snažili se poblíž zaparkovat. Vjeli do skupiny ozbrojených osob, které blokovaly vjezd. „V nějaké chvíli, někdo ze skupiny začal střílet na vozidlo a zasáhl několikrát dívku v automobilu,“ zněla část policejní zprávy. Řidička pak dovezla dívku do Atlanstkého zdravotního centra, kde však dívka následkům zranění podlehla. „Osmiletá dívka byla zabita minulou noc, protože její matka jela po ulici. Pokud Secoriea nebyla v bezpečí minulou noc, pak nikdo z nás není v bezpečí,“ dodala starostka.

Video zachycující střelbu v Atlantě:

 

 

Hnutí Black lives matter mimo jiné upozorňuje na problém rasismu v řadách americké policie. Dle Fox News však policejní data ukazují něco jiného. „V roce 2018, posledním roce, pro které jsou vydána data, Afroameričané v USA tvoří 53 % známých pachatelů vražd a způsobili okolo 60 % loupeží, ačkoliv tvoří 13 % populace,“ napsal Heather Mac Donald v The Wall Street Journal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…