Pane Kubero, Vašeho soupeře podpořila Eman Ghalebová. Nevyhodil ji ze školy za to, že je muslimka

13.10.2018 6:06

V roce 2016 Teplicemi otřásla kauza týkající se diskuse nad vyhozením studentky z teplického gymnázia. Její muslimská víra podle některých měla představovat nebezpečí pro ostatní děti. Právě studentka Eman Ghalebová, o které je řeč, Bergmanovi vyjádřila na svém Facebooku podporu pro druhé kolo senátních voleb. Ředitel gymnázia v té době o vyloučení muslimské studentky nechtěl slyšet.

Pane Kubero, Vašeho soupeře podpořila Eman Ghalebová. Nevyhodil ji ze školy za to, že je muslimka
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

„Pamatujete si na duben 2016, kdy jeden ředitel byl vyzván anonymy, aby vyloučil 17letou studentku na základě vyznání? Pamatujete si, jak to řešila celá republika? Tou zlobivou studentkou jsem byla ve skutečnosti já. A tím ředitelem byl Zdeněk Bergman,“ píše na Facebooku Eman a dodává, že za to, že úspěšně odmaturovala a dostala se na vysokou školu, vděčí právě Bergmanovi.

„Nebýt jeho postoje, tak dneska asi studuju někde jinde než v ČR. Dal mi v mých 17 letech naději, že ne všichni lidé jsou zlí a že je tu opravdu velká většina, která je dobrá,“ pokračuje s tím, že si váží toho, že anonymní e-maily neignoroval a naopak se k nim vyjádřil.
 

„On tvrdí, že jeho postoj byl samozřejmostí, pro mě ale takový postoj hodně znamená. V době, kdy bojujeme o to, aby naše hodnoty a svědomí nevymřely, je to statečný postoj. V době, kdy většina raději mlčí, aby se nestřetla s blbci, je to statečný postoj,“ hodnotí jeho postoj studentka a pokračuje, že spoustě lidí dal naději a pro ty, kterým není lhostejné mlčet, se stal inspirací.

„Dnešní politika totiž potřebuje odvážné lidi, kteří se nebojí a stojí si za svými hodnotami. Dnešní rozdělenou společnost sjednotí jedině hodnoty,“ podpořila jeho senátní kandidaturu bývalá studentka s tím, že jen politici, kteří mají své hodnoty na prvním místě, tuto společnost mohou „vyléčit“.

reklama

autor: sla

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…