Park Miloše Formana, úleva dopravě a nové byty. Pavel Sehnal (ODA) o své vizi Prahy

04.10.2018 15:59

VIDEO Nové vedení hlavního města by mělo ulevit dopravě, rozprostřít turisty také více z centra a rozhodně nestavět sociální byty. Kandidát na primátora za ODA - Krásná Praha Pavel Sehnal ve studiu TV ParlamentníListy.cz uvedl, že vybudováním kancelářských budov na krajích Prahy by občané tam žijící nemuseli zbytečně cestovat do centra. Přebudování holešovického výstaviště na Park Miloše Formana, který by nabízel kulturní a společenské vyžití, by podle Sehnala ulevilo historickému centru od turistů.

Park Miloše Formana, úleva dopravě a nové byty. Pavel Sehnal (ODA) o své vizi Prahy
Foto: Redakce
Popisek: Předseda ODA Pavel Sehnal ve studiu PL

“Hlavní důvod, proč je Praha neprůjezdná a zásadní nedostatek, proč město trpí je, že lidé cestují za zaměstnáním. Jsou tu sídliště, která vznikla po okrajích Prahy, Letňany nebo Jižní město. Na Jižním městě žije 90 tisíc občanů, ale pouze 10 tisíc z nich tam najde pracovní uplatnění, ostatní jezdí do centra a způsobí přeplněnost dopravy. ODA by ráda změnou územního plánu dosáhla toho, aby se v daných místech stavěly kanceláře pro firmy a lidé byli zaměstnáni v místě bydliště,” vysvětlil Sehnal.

Historické centrum Prahy je podle Sehnala pro běžné občany v podstatě nepřátelské, nedá se tam pořádně bydlet, je přeplněné turisty. Jedním ze způsobů, jak návštěvníky hlavního města dostat i mimo centrum, by prý bylo přebudování výstaviště na Park Miloše Formana. Zesnulý řežisér je světoznámou osobností, jde o nositele Oskara a jistě by podle něho přitáhl turisty. “Byly by tam kavárny, restaurace, vinárny atd., šlo by o atraktivní místo,” míní Pavel Sehnal.¨

Díky úspěšné petici, která byla předána na magistrát, bylo budoucí zastupitelstva zákonně zavázáno, aby se tímto návrhem zabývalo a v té věci rozhodlo.

Další zásadní témata, kterým bude muset nové vedení hlavního města čelit, rozebírá Sehnal v následném rozhovoru:

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…