Pekarová: Jsem vděčná EU, že žijeme bez válek

10.05.2021 13:41

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová si v neděli 9. května připomněla Den Evropy, kdy se pomalu začala rodit myšlenka Evropské unie. „Většina Evropy tak zažívá dlouhé období bez válek. Není to samozřejmost a jsem za to vděčná,“ napsala Pekarová Adamová.

Pekarová: Jsem vděčná EU, že žijeme bez válek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

„Den Evropy je jedním ze symbolů Evropy a Evropské unie. Dne 9. května 1950 představil francouzský ministr zahraničních věcí Robert Schuman myšlenku mírové spolupráce,“ vzpomněla šéfka TOP 09 na den, kterému se jinak říká také Schumanův den.

Právě díky EU je podle Pekarové Adamová Evropa již více než půl století bez válek. „Není to samozřejmost a jsem za to vděčná,“ vyjádřila své přesvědčení Pekarová Adamová.

 

 

Den Evropy se v České republice tradičně slavil na Střeleckém ostrově v rámci programu Ministerstva obchodu a průmyslu. Letos se kvůli pandemii program konal již podruhé on-line. Česko, které letos v květnu oslavilo 17. výročí svého členství v unii, se příští rok podruhé ujme předsedání v Radě EU. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…