Pirát začne úřadovat na pražském magistrátě. Ze všeho nejdříve si zadá audity

26.10.2018 18:00

Budoucím pražským primátorem bude lékař Zdeněk Hřib z České pirátské strany. Ten nyní poskytl rozhovor serveru Aktuálně.cz, v němž mimo jiné odmítl, že by byl novou Adrianou Krnáčovou.

Pirát začne úřadovat na pražském magistrátě. Ze všeho nejdříve si zadá audity
Foto: Repro Youtube
Popisek: Zdeněk Hřib z volebního videa Pirátů

Hřib úvodem také poznamenal, že první zkoušku složil. Prubířským kamenem dle jeho slov bylo to, zda se podaří poskládat koalici. „Aby byl člověk úspěšný primátor, je potřeba pohnout se zásadními projekty v Praze. K tomu potřebujete tři věci,“ zmínil Hřib nutnost mít kolem sebe odborníky, sehnat peníze a zajistit shodu nad projekty. 

Původní text ZDE.

Na co se však chce Hřib zaměřit v nejbližší budoucnosti? V městských firmách bude dle jeho slov proveden audit hospodaření. „Potom se bude postupovat podle jeho výsledku. Některé ty firmy nefungují zrovna optimálně. To je vidět například u TSK, kdy se změnila z příspěvkové organizace na akciovou společnost, ale nadále se vnitřně chovají jako ta příspěvkovka. Tam to bude i o změně manažerských a schvalovacích procesů, které udělají tu organizaci flexibilnější,“ míní Hřib. A netají se ani tím, že bude vyhlášeno výběrové řízení na nového ředitele magistrátu a dojde také k jeho reorganizaci, kdy je nutné magistrát rozhýbat.

Odmítl však, že by šlo o masivní čistky mezi úředníky. „Je jen nutné si přiznat, že některé procesy nebyly nastaveny úplně optimálně a určitě je možné některé věci dělat lépe. Třeba aby úředníci netrávili zbytečné množství času přepisováním údajů z jednoho software do druhého,“ podotkl. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…