Podepište, půjdu s tím za Zemanem. Finále demonstrace přineslo překvapení

28.09.2022 18:15 | Reportáž

Vrcholem svatováclavské demonstrace na Václavském náměstí bylo společné vystoupení zástupců politických stran, které požadavky na Fialovu vládu podporují. Na pódiu se potkali poslanec za SPD, zástupce komunistů, Trikolory, ale také například Svobodných. Největší aplaus mělo závěrečné vystoupení předsedy strany PRO Jindřicha Rajchla.

Podepište, půjdu s tím za Zemanem. Finále demonstrace přineslo překvapení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Česká republika na 1. místě s názvem Nenásilná revoluce

Zástupce Svobodných vyjádřil názor, že když předáváme naší suverenitu do Bruselu, nikdy nebudou pro naší vládu občané na prvním místě.

Europoslanec Hynek Blaško měl aplaus hned na úvod. Hovořil o patronovi země české svatém Václavovi. „Něco by mělo skončit a něco začít,“ vyzval. V boji za lepší státnost se nemá polevovat a hlavně se lidé nemají nechat otrávit různými „nálepkáři“.

Zařvěte to Kalouskovi do uší

Kateřina Konečná, předsedkyně KSČM, se tázala, zda je na místě Petr Fiala. Když minule tak pomlouval spoluobčany, tak že by se tentokrát mohl přijít podívat, kdo vlastně na Václavské náměstí přišel.

„Jste srab,“ vzkázala premiérovi. A arogance této vlády je naprosto nebetyčná . „Stydím se za tuto vládu,“ vzkázala europoslankyně.

Pak předčítala facebookový příspěvek „jednoho bývalého politika“ Miroslava Kalouska.

„Opravdu si myslíte, že máme tyhle proruské nácky chápat, rozmlouvat s nimi, přesvědčovat je a hledat s nimi společnou řeč? Vážně si myslíte, že o to stojí? Ti se dají pouze ignorovat,“ vzkázal bývalý ministr financí. Takovým lidem se podle něj nesmí nikdy ustupovat, a když budou chtít  konfrontaci, tak se s nimi musí bojovat.

Jeho slova vyvolala na Václavském náměstí pískot.

„Cítíte se někdo jako proruský nácek? Zařvěte to Kalouskovi do uší,“ vyzvala předsedkyně Konečná.

Vláda ničí lidi, rozdává jim žebračenky. Je třeba jim to opakovat, dokud nezačnou něco dělat, nebo dokud k tomu nepustí někoho schopnějšího.

„Demisi, demisi,“ skandovalo náměstí.

Proto se KSČM postavila na jedno pódium i se stranami, se kterými v některých věcech nesouhlasí.

„Stojíme proti této vládě a to je to důležité,“ ujistila předsedkyně komunistů.

Někdejší místopředseda této strany a prezidentský kandidát Josef Skála vyzval k nezávislé revoluci. K tomu je podle něj třeba jednotné fronty od levice až po vlasteneckou pravici.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…