Poprava Pirátů v Praze? Znalec vytáhl zákulisí. I to úplné

13.08.2019 7:15

Koalice Pirátů, Prahy sobě, TOP 09 a STAN funguje už 8 měsíců, ale podle komentátora Petra Holce vlastně spíš nefunguje. Koalice slibovala, jak po primátorce za hnutí ANO Adrianě Krnáčové povedou Prahu konečně profesionálně. A jak je to doopravdy, dnes vidíme. Praha by měla hledat nového primátora, protože pirát Zdeněk Hřib Prahu neřídí. Holec v textu pro Info.cz prozradil, kdo město řídí doopravdy.

Poprava Pirátů v Praze? Znalec vytáhl zákulisí. I to úplné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Komentátor Petr Holec má za to, že stávající koalice Pirátů, Prahy sobě, TOP 09 a STAN Prahu řídit nedokáže. Pánové z koalice prý dokážou řídit tak akorát svoje hádky. Nic víc.

Anketa

Podpořili byste zrušení Senátu?

95%
5%
hlasovalo: 13028 lidí

Jenže Prahu podle Holce stejně neřídí pirátský primátor Zdeněk Hřib, nýbrž někdo jiný. „Za Hřiba ve skutečnosti vše diriguje ‚partnerské‘ duo Jakub Michálek a Michaela Krausová; Michálek je mediální sekerník Pirátů a taky šéf jejich poslanců, Krausová pro změnu šéfka pirátských zastupitelů. Oba spolu žijí a na magistrátu si proto dělají legraci, že jestli chcete vědět, co se tady stane příště, měli byste zavolat k nim domů,“ napsal Holec.

Ta Michaela Krausová, která kdysi točila lechtivá videa. Na jednom z nich si intimně hrála s malířským válečkem a na dalším došlo na hrátky z kategorie lesbického porna. Že mladá žena točila videa pro dospělé, vyšlo najevo na podzim 2018 a jako první o tom psaly ParlamentníListy.cz. 

Otázkou je, co bude s vedením Prahy dál. Prý i sami Piráti vidí, že Hřib není schopný politik, ale svého vlastního primátora si podle Holce nepopraví. Čekají, co udělají koaliční partneři. Podle Holce v této partii hraje o hodně i předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, který oficiálně Hřiba podporuje, neoficiálně by se ho pravděpodobně rád zbavil, ale to by také mohlo znamenat, že se z TOP 09 v Praze stane opoziční strana. A Pospíšil má před sjezdem, na kterém se utká s vyzývatelem, senátorem Tomášem Czerninem. Pokud by se na sjezdu objevil jako politik, který zbořil koalici a sám skončil v opozici, moc by si podle Holce nepomohl.

Co se tedy nakonec stane dál a kdy se to stane, závisí pravděpodobně také na opoziční ODS, která v Praze vyhrála volby, případně na hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…