Poslanci nejspíš nevydají Ondráčka. A takto se k tomu vyjádřili Kalousek a Gazdík

30.10.2018 17:09

Sněmovna by měla rozhodovat o vydání komunistického poslance Zdeňka Ondráčka k trestnímu stíhání. Žádá o to policie kvůli podání neúspěšného prezidentského kandidáta Michala Horáčka. Tomu se ani trochu nelíbilo, že o něm Ondráček rozšiřoval lež. Zdá se však, že většina kolegů poslanců Ondráčka odmítne vydat.

Poslanci nejspíš nevydají Ondráčka. A takto se k tomu vyjádřili Kalousek a Gazdík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Ondráček

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček, který se proslavil už před 17. listopadem 1989, když stál s obuškem v ruce proti lidem toužícím po svobodě, na sebe znovu upoutal pozornost např. prohlášením, že neúspěšný prezidentský kandidát Michal Horáček spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností. Horáček nařčení odmítá a podal na Vondráčka trestní oznámení.  

Podle informací serveru iDNES.cz se však zdá, že Vondráček k trestnímu stíhání vydán nebude. Proti jeho vydání se kromě komunistů důrazně staví i předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura.

„Myslíme, že to je kriminalizace politiky,“ řekl poslanec SPD Radek Rozvoral. Předseda hnutí Tomio Okamura označil doslova Horáčka za „podvodníka, lháře a manipulátora“. „Ať přestane lhát o našich voličích, přestane je urážet a začne se chovat slušně,“ bouřil Okamura. Pro server iDNES.cz tak opakoval slova, která ve středu odpoledne pronášel i před kamerami České televize.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Předseda hnutí Starostové a nezávislí nabídl zcela opačný pohled. „Je zcela jasné, že ho státní zástupce viní, že vědomě šíří nepravdu. Nejde o šikanu poslance,“ je přesvědčen šéf STAN Petr Gazdík. Shodl se s ním i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Do věci pravděpodobně promluví i ČSSD. Sociální demokraté uvažují o tom, že by ze zákona zcela vyškrtli trestný čin pomluvy. Serveru to oznámil předseda klubu Jan Chvojka. Skeptický byl i předseda lidoveckého klubu Jan Bartošek. Je toho názoru, že žaloba nebyla podána správně.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…