Poslanec Klaus kategoricky: Fotbalisté nehráli mezistátní zápas, protože Kosovo není žádný stát

08.09.2019 22:11

Víkendová porážka české fotbalové reprezentace v Prištině šokovala mnohé. Na obranu fotbalistů se vyslovil poslanec z hnutí Trikolóra Václav Klaus. Podle něj národní tým žádný mezistátní zápas neprohrál, protože ani mezistátní zápas nehrál. Ten proti sobě totiž musí hrát dva státy, což prý Kosovo rozhodně není.

Poslanec Klaus kategoricky: Fotbalisté nehráli mezistátní zápas, protože Kosovo není žádný stát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

Klaus nejprve pogratuloval českým basketbalistům, kteří na Mistrovství světa v Číně porazili silnou Brazílii a v pondělí budou hrát s Řeckem o postup do čtvrtfinále. Klaus se vyznal, že basketbal vnímá intenzivněji než jiné sporty, protože jej na úrovni dorostenecké ligy hraje jeho mladší syn Jakub.

A pak se vyjádřil k fotbalové reprezentaci, která v sobotu naopak prohrála kvalifikační zápas proti soupeři jménem Kosovo. Ten byl evropskou fotbalovou organizací UEFA připuštěn do kvalifikace o evropský šampionát, ačkoliv stát Kosovo řada členských států UEFA neuznává a ačkoliv je její součástí i Srbsko, které na území Kosova stále uplatňuje nárok.

Fotbalových reprezentantů, kterým po porážce s outsiderem všichni nadávají, se ale Václav Klaus mladší zastal. Žádný mezistátní zápas podle něj neprohráli. A on sám jej ani nesledoval, protože jej nepovažuje za mezinárodní zápas národních týmů.

„Nešlo o žádné mezistátní utkání, protože Kosovo neexistuje. Kosovo je Srbsko,“ konstatoval kategoricky poslanec Klaus.

Příklad bychom si podle něj měli vzít ze Slovenska. To Kosovo jako stát stále neuznává. A když před několika týdny měl tamní Slovan Bratislava hrát v evropských pohárech zápas s týmem z Kosova, sice se rozhodl nastoupit, ale svůj názor na soupeře dal poměrně otevřeně najevo, když nahlas podpořil své hráče srbské národnosti, kteří proti soupeři z neuznávaného státu odmítli nastoupit.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…