Pošlete smsku, já vám poradím, jak komunikovat. Babiš se naštval na Petříčka

24.06.2019 19:39

Ministerstvo zahraničí neposkytlo ambasádám žádnou konkrétní formu, jak v zahraničí komunikovat demonstrace v České republice. Ministerstvo v čele s Tomášem Petříčkem vypracovalo návrh, který ovšem neschválil Úřad vlády a přípravy dokumentu v tomto znění zastavil. Podle Petříčka byl návrh na Úřad vlády poslán k připomínkám proto, aby byla vyjádření v zahraničí jednotná.

Pošlete smsku, já vám poradím, jak komunikovat. Babiš se naštval na Petříčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace za nezávislost justice a lepší vládu, kterou pořádá iniciativa Milion chvilek pro demokracii

Premiér Andrej Babiš, kvůli kterému spolek Milion chvilek protesty pořádá, situaci komentoval jako neschopnost ministerstva zahraničí. „Teď se na mě nedávno obrátilo Ministerstvo zahraničních věcí s nějakou komunikací. Ano, je pravda, že my jsme tady včera měli největší demonstraci od revoluce. A vy údajně nevíte, jak to máte komunikovat. Tak to mě strašně mrzí,“ řekl jízlivě premiér den po údajně největší protestní akci od roku 1989, na které se mělo sejít přes 250 tisíc lidí.

To, že ministerstvo posílalo na Úřad vlády návrh komunikačního doporučení, potvrdil ministr Petříček. „Návrh obsahoval kontext a shrnutí aktuálního dění v ČR, a to včetně probíhajících demonstrací. Toto doporučení obsahovalo například sdělení, že nebyly zaznamenány zásahy do fungování nezávislé justice a že ministerstvo zahraničí uznává a respektuje nezávislost evropských institucí,“ vysvětloval pro web Aktuálně.cz ministr zahraničí.

„Úřad vlády s navrženým zněním nesouhlasil a přípravy komunikačního doporučení úplně zastavil,“ vysvětlil ministr s tím, že na Úřad vlády byl návrh poslán s cílem sjednotit formu komunikace v zahraničí.

Není jasné, jaké pasáže se Úřadu vlády nelíbily a proč bylo doporučení zcela zastaveno. „Já si myslím, že jste všichni inteligentní, čtete noviny, a pokud máte nějaké pochybnosti nebo se chcete na něco zeptat, klidně mi napište mail nebo pošlete smsku, já vám poradím, jak komunikovat,“ vzkázal na ministerstvo premiér.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…