Pozdě. Vyslovit nedůvěru – půl roku zpátky už to mělo být. Podle Hamplové to důležité ještě přijde

02.09.2022 8:45 | Ze sítí

Jednání Sněmovny o vyslovení nedůvěry vládě stále nebere konce. Na tom, jak výsledně hlasování dopadne, podle advokátky Jany Zwyrtek Hamplové stejně nezáleží, přijít mělo už před půl rokem. Mnohem víc mezi politiky podle advokátky panují obavy, co čekat od protivládní demonstrace, která se uskuteční 3. září v Praze na Václavském náměstí. O pádu vlády může nakonec podle politiků rozhodnout tzv. ulice, za ní však ve skutečnosti stojí velmi silná skupina respektovaných odborníků.

Pozdě. Vyslovit nedůvěru – půl roku zpátky už to mělo být. Podle Hamplové to důležité ještě přijde
Foto: archiv
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová

„Jednání o nedůvěře této vládě mělo být vyvoláno minimálně už před půl rokem. Znemožnila se totiž tak rychle, že rychleji už to snad nešlo. A za toho půl roku napáchala neuvěřitelné škody, a to nemluvím zdaleka jen o penězích. Jenže před půl rokem nebylo před volbami a před sobotou 3. září. Dnes je,“ píše advokátka Zwyrtek Hamplová ve svém komentáři, v němž vysvětluje, proč je aktuálně úplně jedno, jak dopadne ve Sněmovně hlasování o nedůvěře této vládě.

Vládní politici podle advokátky začínají být značně nervózní, co chystá na zítra skupina odborníků: „V těchto dnech padlo něco v tom smyslu, že hlasování o nedůvěře vládě by mělo proběhnout právě ve Sněmovně, protože jinak o jejím pádu rozhodne tzv. ulice. Je to ale s ohledem na aktuální stav věcí poněkud úsměvný a trochu zoufalý výrok, svědčící hlavně o tom, že politikové jsou z 3. září těžce nervózní. Právem.

Nikomu v této zemi, tedy ani politikům, ani lidem, kteří se chystají 3. září na Václavské náměstí, totiž nemohlo uniknout, že v čele této podle politiků tzv. ulice, se už dávno zformovala velmi silná a kompaktní skupina respektovaných odborníků snad ze všech oborů – právo, ekonomika, medicína, energetika, zahraniční věci a další (kteří mnozí spojili s demonstrací svá jména), a že demonstraci samotnou začaly podporovat i další známé osobnosti. Protože se na ten směr ke dnu už prostě taky nemohou dívat. Situace je natolik vážná, že bokem šly dokonce veškeré animozity, a ústředním slovem se stalo slovo ‚jednota‘,“ pokračuje Zwyrtek Hamplová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…