Předsedu Sobotku prověří Kalousek. Stejně se nic nedozvíte, pane Makovče

20.03.2011 10:48

Čerstvě jmenovaný předseda ČSSD Bohuslav Sobotka skočí do své funkce rovnou po hlavě. V nedělních Otázkách Václava Moravce totiž ve studiu usedne proti zřejmě nejmocnějšímu i nejkritizovanějšímu ministrovi Nečasovy vlády Miroslavu Kalouskovi.

Předsedu Sobotku prověří Kalousek. Stejně se nic nedozvíte, pane Makovče

O daňové reformě měnící se ze dne na den. O krachující Sazce. I o jiných tématech bude zřejmě řeč. Sobotka tak bude moci uplatnit své zkušenosti z resortu, byl totiž jedním z Kalouskových předchůdců v úřadu. "A bude někdy v této zemi ministr financí ekonom?" ironizuje na facebookovém profilu pořadu Martin.

Na diskusi se lidé očividně nijak zvlášť netěší, panuje mezi nimi spíš rezignace. "V bantustanu Česko je možné skoro všecko: Za věrné služby pravici, kukláče za zadnicí, mystifikovat každý den, to se zase zasmějem," básní Milan.

Připomeňtě prosím panu Sobotkovi...

Dá se očekávat, že oba protivníci budou mít striktně protikladný názor. Sobotka se koneckonců nechal už několikrát slyšet, že jakmile se ČSSD dostane k moci, zruší všechno, co schválila Nečasova vláda.

Na to uživatel Mirek trefně poznamenává: "Připomeňte prosím panu Sobotkovi, že v oblasti daní postupoval úplně stejně jako pan Kalousek - výrazně zvyšoval spotřební daně a DPH (Sobotka přeřadil většinu služeb z 5% do 22% sazby!) a mírně snižoval daně z příjmů firem i osob. Proč to samé teď kritizuje?"

Ani Kalouska lidé nebudou vidět rádi. Na jeho adresu v diskusi padají "lichotky" typu komediant nebo hovado. "To bude "zábavné" s panem Kalouskem, mužem mnoha zbytečných slov," naznačuje Michaela.

Proč Sazka? Stát nemá se Sazkou nic, Makovče

Někteří diskutující nechápou, proč se moderátor Moravec chce ptát Kalouska a Sobotka na Sazku, když s ní stát už dlouho nemá vůbec nic společného. "Pane Makovče," ironizuje uživatel Václav. "Sazka přešla do vlastnictví sportovních organizací a stát do její obchodní činnosti ani nesmí zasahovat, může a musí pouze dohlížet na dodržování pravidel. Kdyby zasahoval do obchodních záležitostí, hrozila by arbitráž."

Stejnému Václavovi se nelíbí ani upoutávka na pořad. "Na můj vkus je upoutavká nabubřelá, která by slušela Blesku či kramářské písní sloužící k vyvolání vášní ale ne veřejnoprávní instituci," podotýká.

Zdeněk celou aféru Sazka shrnuje jednoduše: "Všechno pěkně postupně, nejdříve podniky, potom banky, pak loterie a nakonec stát. Naši politici jsou šikovní, ale zkrachovat všechno najednou, to nedokázali."

Čtěte:

Václave, trousíte perly. Divíte se, že se Bárta směje? táže se Facebook

Diskuse OVM: Vláda mění DPH, jak se vyspí. Nebo je to psycho-hra

Sledujeme pořady Václava Moravce

Foto: Hasn Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…