Příliš mnoho náhod, pane Drahoši. Nejprve pošpinili paní Sykovou, pak pana Kurase a teď i mě, promlouvá senátní kandidát Dvořák, na kterého se vrhly SeznamZprávy

03.10.2018 16:22

Martin Dvořák kandiduje do Senátu na Praze 4. A pár dní před otevřením místností se začala šířit informace, že „ztopil“ statisíce určené na provoz vodáckého klubu. Vše je podle něj nesmyslné. Podle Dvořáka je ale také bohužel zjevné, komu tyto pomluvy, vyslovené pár dní před volbami, slouží. A připomíná, že podobně již byli napadeni jeho protikandidáti Eva Syková a Benjamin Kuras. Je tedy zjevné, že vše minimálně slouží Jiřímu Drahošovi, který kandiduje proti nim a který již před svou neúspěšnou prezidentskou kandidaturou v lednu měl s mainstreamovými médii velmi dobré styky.

Příliš mnoho náhod, pane Drahoši. Nejprve pošpinili paní Sykovou, pak pana Kurase a teď i mě, promlouvá senátní kandidát Dvořák, na kterého se vrhly SeznamZprávy
Foto: Archiv Matina Dvořáka
Popisek: Martin Dvořák a profesor Pavel Pafko

Včera večer uvedl server Seznam Zprávy, že proti vám bylo vzneseno obvinění, že jste si „pro sebe nechával statisíce určené vodákům“. Co k tomu můžete říci?

O tom údajném obvinění vím pouze od redaktora serveru Seznamu Zprávy. Je to naprosto absurdní. A není pochyb, že je to účelové obvinění, které má za cíl mě poškodit v senátních volbách, kde na Praze 4 kandiduji. Ale k vašemu dotazu. Jsme v procesu transformace oddílu KVS Praha na jeho vlastní právní subjektivitu a dosud všechny hospodářské operace provádí jednota s názvem Sportovní kluby Prahy 4. Na základě mnohaleté třístranné dohody mezi naším klubem, jednotou a spolkem KVS Praha, z.s., se na účet spolku shromažďují příspěvky členů, které se pak postupně bezezbytku převádějí na účet SK Prahy 4. To je jediná operace spolku vůči členům do doby, než bude transformace ukončena. A je to v našem klubu všeobecně známo.

Proč se podle vás toto obvinění objevilo právě teď?

To nemůže být náhoda... Není totiž obvyklé, aby se takováto účelová věc objevila v médiích tři dny před volbami. Myslím, že to souvisí s tím, jak úspěšně jsme vedli naši kampaň. V posledních dnech nás jak některá média, tak bookmakeři zařadili mezi reálné uchazeče o senátní post. A někdo zřejmě znervózněl a rozhodl se mě poškodit. Kdybych nekandidoval do Senátu, nikoho by náš oddíl nezajímal. Kdo tuto kauzu inicioval, sázel na fakt, že pomluva na mě ulpí, a než se vše vysvětlí, bude po volbách. Stejný názor mají i všichni představitelé KVS Praha, kteří mě podpořili a řekli, že jde o bezdůvodné pošpinění mé osoby v souvislosti se senátními volbami.

Martin Dvořák, senátní kandidát na Praze 4

Kdo za těmito kroky podle vás stojí?

Logické je si položit otázku, komu moje poškození přinese prospěch. Jednoznačně panu Drahošovi. Na Seznamu úplně ignorovali mé vyjádření i podepsané stanovisko členů výboru KVS Praha. Když jsem se po telefonu snažil redaktorovi vysvětlit problematiku transformace klubu, tak mi řekl, že to má vše připravené. To jsou metody práce. Nejprve čelila mediálním problémům paní Syková, pak se pan Drahoš opřel do pana Kurase a teď jsem na řadě já. Víte, tomu, že se na Seznamu rozhodli pomáhat panu Drahošovi proti jeho vůli, zase nevěřím já!

Čím to je, že senátní kandidáti na Praze 4 mezi sebou navzájem žádné spory nemají, ale vždy v této souvislosti slyšíme jen jméno Jiřího Drahoše?

Já jsem svoji kampaň vedl pozitivně a dosud jsem jméno žádného protikandidáta nezmínil. Jsem tak zvyklý ze sportu: starej se o sebe a snaž se být co nejlepší. A musím říci, že na kontaktní kampaň, kterou s mým týmem vedeme, reagují lidé na „čtyřce“ velmi pozitivně a se sympatiemi. Před 14 dny mě potkal pan prof. Pafko, se kterým se dlouho známe, a doslova mi řekl: Martine, pozoruji se zájmem tu vaši kampaň a rád bych ti pomohl. Co mohu udělat? Toho si nesmírně vážím. A když takto reagují lidé jako prof. Pafko, tak to znamená, že máme šanci. Bohužel musím opakovat, že kdo se jevil jako reálný protikandidát pana Drahoše, začal být pod mediálním tlakem. To ale není ta slušnost v politice, o které pan Drahoš tak často hovoří.

Jak budete na nastalou situaci reagovat?

Přátelé mi říkají, jestli jsem měl zapotřebí vstupovat do politiky. Říkám jim, že chci něco pozitivního udělat a změnit. Proto se budu bránit a bojovat. To je v mé povaze sportovce. A musím říci, že po prvním šoku mi známí i neznámí lidé vyjadřují podporu. I obyčejní lidé na ulici mi říkají: nevzdávejte se a braňte se. Neudělal jsem nic špatného. Náš klub existuje od roku 1924, chodil do něj můj otec, já sám jsem členem klubu 58 let a 16 let ho řídím zcela zdarma. Nikdy bych neudělal a také nepřipustil žádný krok, který by náš klub jakkoliv poškodil. Proto otevřeně říkám, že se jen tak panu Drahošovi opravdu vzdát nehodlám!


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…