Pro a proti bulváru: Šéf Blesku proti svému odpůrci

01.08.2011 13:04

Na otázku, zda je bulvár v něčem prospěšný, odpovídá redaktor Týdne Tomáš Menschik jednoznačné ne. Vadí mu údajné voyeurství i nedostatek piety a ochrany soukromí. Proti tomu ředitel skupiny Blesk Pavel Šafr hledá spíše to, co bulvár čtenářům přináší.

Pro a proti bulváru: Šéf Blesku proti svému odpůrci

„Pietu a ochranu soukromí bulvár neřeší. Dokonce se ani nemůže ptát, zda se někde uvnitř čísla na krimistraně vyplatí otisknout nějaký ohavný záběr. Kdyby si vykřičené listy kladly takové otázky, mohly by to rovnou zabalit," píše Menschik ve svém domovském časopisu Týden.

Šafr ale hledá výhodu populárních médií. „Dokážou udržet pozornost velkého množství lidí, jsou pojítkem demokratické společnosti. Jsou podstatným projevem svobody a mají vůči svobodné společnost zodpovědnost."

Z polemiky je patrné, že kritizovat bulvár je mnohem jednodušší než zamyslet se nad tím, jaké místo ve společnosti má a proč ho lidé čtou. Kdyby soukromí slavných nebylo atraktivní, lidé by jej jistě nečetli. Pozornost je pro média důležitá a pokud si ji redakce udržuje zábavností svých článků, nelze ji jenom odsuzovat.

Čtěte také:
Bulvár odepsal Havla, následovala Livia Klausová v plavkách u moře
Vynadejte odborářům. Tady jsou čísla, napsal bulvár. Lidé jim volají, ale...
Špína i investigativní čistič. Český bulvár by se od britského mohl učit, míní sociolog

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…