Propuštění úředníci si vymysleli úřad. A lobbovali za něj

07.02.2011 7:20

Dva úředníci, kteří opouštějí Státní úřad pro jadernou bezpečnost (SÚJB), vymysleli originální způsob, jak si práci uržet. Navrhovali zákonodárcům, aby zřídili zcela nový úřad, který by dělal úplně to samé jako SÚJB.

Propuštění úředníci si vymysleli úřad. A lobbovali za něj

Za vznik úřadu lobbovala dvojice u politiků, policistů i na ministerstvu vnitra. Odborné středisko biologické připravenosti pro boj s bioterorismem, které navrhovali zřídit, by mělo tým pro odběr biologických vzorků, cvičilo by policisty, spolupracovalo by s tajnými službami, vydávalo naučné materiály nebo by připravovalo mezinárodní cvičení.

Problém ovšem byl, že to samé už dávno dělá SÚJB. "Navrhované aktivity můj úřad plně zabezpečuje již řadu let a bude zabezpečovat i nadále," řekla MF Dnes předsedkyně SÚBJ Dana Drábová. "Další organizace, která by si takto činila nároky na státní rozpočet není podle mě potřebná."

Nestálo by to nic. Jen skoro čtyři miliony

"Zřízení střediska by nestálo žádné peníze ze státního rozpočtu," hájil nápad jeden z jeho autorů, Karel Lehmert. Návrh, pod kterým je podepsán, ovšem kalkuluje s částkou 3,8 milionů korun.

"Aktivity, které chtělo dělat středisko biologické připravenosti, už zajišťují jiné instituce," smetla návrh ze stolu i Hana Malá z ministerstva vnitra.

Čtěte:

Levná energie už nebude, říká Drábová

Drábová: Rentgenové rámy na letištích nejsou nezbytné

Ilustrační foto: patriot.sk

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…