Prošlo mu to. Co ten zbytek? Izrael, Tchaj-wan, Pákistán. Tvrdé varování pro příště

24.02.2022 13:00

Scenárista, herní vývojář a režisér Daniel Vávra se na svém facebookovém profilu vyjádřil k aktuálnímu ruskému útoku na Ukrajinu. „A to všechno je precedent pro všechny ostatní agresory po světě. Hele on to udělal a prošlo mu to,“ poznamenal Vávra.

Prošlo mu to. Co ten zbytek? Izrael, Tchaj-wan, Pákistán. Tvrdé varování pro příště
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herní vývojář Daniel Vávra

Anketa

Obejdeme se bez ruského plynu?

92%
hlasovalo: 22447 lidí
„Tak jsme se semkli, pohoršili, vyjádřili morální podporu, zakázali jsme Rusům nakupovat na ebayi a možná, když se opravdu naštveme, jim vypneme i Netflix. Mezitím naše armáda nemá ve skladech ani dost bot a kalhot, kdyby se vyhlásila mobilizace. A Uršula von Leyenová hrozí masivní letákovou kampaní,“ popisuje Daniel Vávra.

„Rusové zjevně celou věc plánovali dlouho a asi si spočítali jaká bude reakce. Obzvlášť, když jsme jim dlouho dopředu sami říkali, co uděláme. A stejně to udělali. Takže sankce jim zjevně nevadí,“ míní.

„A to všechno je precedent pro všechny ostatní agresory po světě. Hele, on to udělal a prošlo mu to! Írán vs Izrael. Čína vs Tchaj-wan. Indie vs Pakistán. Turci vs Kurdové... Ti všichni teď přemýšlejí, jestli se jim to vyplatí taky,“ sděluje dále Vávra, že toto je tvrdé probuzení – a to i pro něj.

„Kdyby NATO hromadilo minulý týden jednotky na hranicích, byl bych proti. A byl to veliký omyl. Měli jsme to udělat,“ zmínil Vávra závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…