Provokují, vyřvávají, nadávají lidem... Nacher převálcoval narušitele Babišových mítinků

20.08.2022 15:55

Vláda je dnes v mnohočetné krizi – a najela podle poslance Patrika Nachera (ANO) na zajímavou taktiku: „Jak se situace s cenami energií horší, inflace zvyšuje, onen přijatý úsporný tarif se permanentně mění a zdaleka nejde o opatření, které by reálně pomohlo, tak si zajela na dovolenou a i po návratu mlčí a pozornost médií se paradoxně a nelogicky stáčí na opoziční ANO,“ píše ve svém komentáři pro Mladou frontu Dnes.

Provokují, vyřvávají, nadávají lidem... Nacher převálcoval narušitele Babišových mítinků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

„Proč konfrontovat vládu, řešit Dozimetr, prostě je třeba do všeho zatáhnout ANO, Babiše a je fuk, jestli je v opozici, jestli to je pravda, jestli za to nese odpovědnost, prostě se umaže, čímž se rozředí současný nedobrý stav, nespokojenost lidí a kauza Dozimetr,“ uvádí opoziční poslanec.

Zmiňuje například, že Jaroslav Faltýnek, který v komunálních volbách nekandiduje, je uměle zatažen do kauzy Dozimetr. Nebo že zrovna v této době média zveřejnila odložení případu Kláry Dostálové ohledně údajného nákupu auta z peněz Sněmovny. „Když už tedy unikají informace od policie do médií, což u Dozimetru vadilo, ale zde to vypadá, že je to v pořádku, měla by policie férově informovat ve stejném duchu o všech ‚kauzách‘, kde vystupuje politik, které se prošetřovaly a z různých důvodů se ty případy zastavily a odložily. To by bylo korektní,“ podotýká Nacher.

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí
Připomněl případy narušování mítinků: „Na akce Andreje Babiše s jeho příznivci pravidelně chodí oponenti. Ještě jsem to jakžtakž pochopil, když byl premiér a vládl. Už méně tomu rozumím nyní, kdy je v opozici a vládne pětikoalice. Cílem není nic jiného než provokovat, vyřvávat, nadávat příznivcům a narušovat tato setkání,“ konstatuje s tím, že jinak by samozřejmě mluvili, kdyby se to dělo opačně, kdyby na mítink premiéra Petra Fialy dorazili jeho kritici a nenechali tu akci vůbec proběhnout.

Zbytečně se podle Nachera zvyšuje agrese a napětí ve společnosti. Vrcholem byl zákrok policie v Borovanech vůči 15letému školákovi. Po tomto zákroku policie se „překvapivě opět“ rozjela další vlna útoků na Babiše a na ANO. „My jsme snad ve vládě, my řídíme policii? Ministrem vnitra je Vít Rakušan, který jmenoval nového policejního prezidenta, je třeba se ptát jich. Co s tím má společného ANO? Vůbec nic,“ zdůrazňuje.

„Kritici Babiše nechodí na svoje akce či na setkání s jejich politiky, ale pravidelně narušují mítinky ANO. Poté se hrozně jakoby diví, že vznikají konfliktní situace. Pak někde zasáhne policie. Jak jsem už psal, jestli byl zákrok adekvátní, či ne, nechť se vyšetří, ale jednoznačně to jde za touto vládou, nikoliv za opozicí. To by bylo absurdní. Je okurková sezona a během pár dní se seběhly tyto tři události a dostaly mediální prostor. Co se ale ve skutečnosti děje, vědí všichni, kdo mají poštovní schránku. Došel jim nový předpis záloh na plyn a elektřinu,“ shrnuje Nacher závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…