Radši zemřít při jaderném úderu než žít pod Ruskem. Od Zelenského uhodilo

04.10.2022 12:56 | Ze sítí

Miliardář ELon Musk nastínil, jak by mohla vypadat dohoda o míru mezi Ruskem a Ukrajinou. Rázem se začala sypat obvinění. A Musk odpověděl, že nadále podporuje Ukrajinu. Ale nechce, aby miliony lidí zemřely a dosáhlo se v podstatě toho samého. „Rusko částečně mobilizuje. Pokud bude v ohrožení Krym, dojde k plné mobilizaci. Počet úmrtí na obou stranách bude strašlivý. Rusko má více než trojnásobnou populaci oproti Ukrajině, takže vítězství v totální válce je nepravděpodobné. Pokud vám záleží na Ukrajincích, chtějte mír,“ vzkázal. Ovem na jeho slova reagoval poslanec od Zelenského. Který prohlásil, že rychlá smrt v jaderné válce je lepší než život pod ruskou okupací.

Radši zemřít při jaderném úderu než žít pod Ruskem. Od Zelenského uhodilo
Foto: Repro Twitter
Popisek: Poslanec Zelenského strany Sluha národa, Roman Hryščuk

Jak jsme již informovali, miliardář Elon Musk si naběhl, když na twitteru představil svou verzi mírového uspořádání mezi Ukrajinou a Ruskem, která obsahuje mimo jiné i opakování referend na dobytých územích, ovšem pod dohledem OSN, dále uznání Krymu jako ruského území a neutralizaci Ukrajiny.

Obvinění na sebe nenechala dlouho čekat. Musk byl osočen, že je hloupý zápaďan, který ničemu nerozumí a plete se do věcí, které mu nenáleží, dále že věří propagandě Kremlu, že ignoruje ukrajinské utrpení a oběti, že je něco v nepořádku s jeho morálkou atd. Musk reagoval například na prezidenta Zelenského, který ho nepřímo obvinil z podpory Ruska. „Stále podporuji Ukrajinu, ale jsem přesvědčen, že masivní eskalace války způsobí Ukrajině velké škody a možná i světu,“ odpověděl miliardář.

Kromě toho byl ředitel Tesly obviněn i z toho, že se tímto příspěvkem chce zviditelnit. I to popřel. „Předpokládáte, že chci být populární. Ale to je mi jedno. Jde mi o to, že za v podstatě stejný výsledek mohou zbytečně umřít miliony lidí,“ vysvětlil.

A přidal důvody svého uvažování: „Rusko částečně mobilizuje. Pokud bude v ohrožení Krym, dojde k plné mobilizaci. Počet úmrtí na obou stranách bude strašlivý. Rusko má více než trojnásobnou populaci oproti Ukrajině, takže vítězství v totální válce je nepravděpodobné. Pokud vám záleží na Ukrajincích, chtějte mír.“

Právě na tento příspěvek reagoval Roman Hryščuk, ukrajinský poslanec ze strany Volodymyra Zelenského Sluha lidu: „Musk ničemu nerozumí. Nebojíme se.“ A dodal: „Je lepší během kamžiku zemřít při jaderném úderu než žít pod ruskou okupací.“

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
Dle agentury Bloomberg už se vyjádřil mluvčí Kremlu Dimitrij Peskov, který ocenil, že Musk hledá mírumilovné řešení a prohlásil, že Muskovy myšlenky stojí za pozornost. Nicméně opakování referend zamítl, toto téma prý není na stole. „Není možné dosáhnout míru bez splnění ruských požadavků,“ uvedl dle Bloombergu.

Až sprostě na Muska reagoval Andrej Melnyk, končící velvyslanec Ukrajiny v Německu. „Jdi do prdele je moje diplomatická odpověď na Elona Muska,“ vyjádřil se a dodal, že na Ukrajině už si „zas**nou teslu nikdo nekoupí“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…