Rampula hrozí soudem. Proti vyhazovu se odvolal na poslední chvíli

08.08.2011 21:26

Pražský vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula má pochybnosti o rozhodování ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS) a proti svému vyhazovu se chce bránit třeba i soudně. Lze Rampulu označit za muže, jenž brání průchodu spravedlnosti nebo jde jen o oběť systému?

Rampula hrozí soudem. Proti vyhazovu se odvolal na poslední chvíli

Pražský vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula podal v pátek rozklad proti odvolání z funkce. Učinil tak v zásadě na poslední chvíli. Lhůta na podání rozkladu vypršela v pondělí. Ministerstvo spravedlnosti potvrdilo přijetí dokumentu s tím, že jeho konkrétní obsah prozatím nelze sdělit, neboť řízení stále probíhá. Zprávu přinesl server idnes.cz.

Vše co se děje kolem odvolání Rampuly

Ovlivňoval kauzu Gripeny či IPB?

Návrh na Rampulovo odvolání byl podán již v březnu. Důvodem mělo být zasahování v kauzách jako Gripeny nebo IPB. Rampula měl údajně telefonovat státní zástupkyni Darje Dunajové, aby jí nařídil, aby se neodvolávala v kauze Nomura. Je velké podezření, že pan Rampula dopředu věděl, jaký bude výsledek soudního řízení. Pražský vrchní státní zástupce nařčení opakovaně odmítá. Prý si jen zjišťoval podrobnější informace k případům.

Ministr Jiří Pospíšil (ODS) Rampulu odvolal před dvěma týdny na návrh nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Sám Rampula má o postupu ministra vážné pochybnosti a chce se bránit i soudní cestou.

"Nejsem zcela přesvědčen o tom, že ministr spravedlnosti, který v prvním stupni rozhodl o mém odvolání, tak neučiní i v druhém stupni, i kdyby vyjádření rozkladové komise bylo opačného charakteru. Takže jsem rozhodnut své stanovisko bránit i cestou správní žaloby," uvedl Rampula po svém odvolání v České televizi.

Související:
Advokát Láska v HydeParku: Rampula je skutečná žába na prameni

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …