Reklama na Zelenou úsporám 2 bude stát 120 milionů. Zákazníkem je ale stát

20.07.2012 13:42

Ministr životního protředí Tomáš Chalupa rozjíždí podruhé projekt Zelená úsporám. Desítky milionů půjdou podle serveru Týden.cz na jeho propagaci, primárně je ale určen školám, školkám, úřadům a další veřejným budovám. Stát tak dělá reklamu sám pro sebe.

Reklama na Zelenou úsporám 2 bude stát 120 milionů. Zákazníkem je ale stát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa

"V současné době se částka, která by na podporu programu byla vyčleněná, dopracovává spolu s konkrétními body harmonogramu," řekl serveru Týden.cz tiskový mluvčí úřadu Matyáš Vitík. Podle dobře informovaného zdroje serveru má jít o 120 milionů korun.

Paradox je v tom, že miliardy z nového programu mají jít zejména zateplení obecních budov. "Naší ambicí je, aby dotace šly primárně na rekonstrukci veřejných budov, jako jsou školky, školy, nebo sociální a kulturní zařízení," uvedl ministr Chalupa. Jeho ministerstvo tedy bude o peníze žádat především jiné úřady, tedy například města a obce. V podstatě lze říct, že stát začne o novinkách informovat sám sebe.

Ministerstvo to ale neřeší. "Finanční prostředky na technickou podporu, do níž spadá i propagace, jsou obvyklou součástí dotačních programů. Slouží k pořádání seminářů, vydávání publikací, informování případných zájemců o dotace a podobně. Požaduje to i Evropská unie," vysvětlil Vitík. O část peněz budou podle něj navíc moci žádat i soukromé osoby, kterých bude víc než úřadů, a tak má informační kampaň smysl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …