Rodič, jehož syn organizoval protest: Děkuji ti. A budu tě bránit proti Aeronetu

20.03.2018 6:58

Jeden z rodičů studentů, kteří organizovali stávku VyjdiVen, Petr Stark se ozval na svém facebookovém profilu proti článku o svém synovi.

Rodič, jehož syn organizoval protest: Děkuji ti. A budu tě bránit proti Aeronetu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: "Chceme slušného prezidenta" - transparent v rámci výstražné stávky u Prvního českého gymnázia v Karlových Varech.

Starkovi vadí, že jeho syn Daniel, jenž spoluorganizoval stávku na sokolovském gymnáziu, byl zmíněn v článku s titulkem: „Skandál v Sokolově: Akci #VyjdiVen tam organizoval nezletilý student gymnázia“. „Ano, jsem otcem největšího vyvrhela v Sokolově, člena všech možných skupin a buněk, kterým vévodí ‚Haveljugend‘,“ poznamenal Stark, jenž veřejně svému synovi poděkoval.

Anketa

Měl by Babiš odevzdat ČSSD ministerstva vnitra a financí?

hlasovalo: 10614 lidí

„Dalším šokem je, že autorem článku je Radek Laurin, zaměstnanec Městského domu kultury a předseda kulturní komise města Sokolov. Bez toho, aby si ověřil základní údaje, jako je vyjádření MŠMT k této události, které potvrzuje, že k porušení školského zákona v žádném případě nedošlo. Nebyl ani schopný si ověřit Danův věk. Šestý ročník nutně neznamená, že studentovi je 16 let. Navíc zveřejnil, bez souhlasu zákonného zástupce, osobní údaje nezletilé osoby (jméno a foto), což také není úplně v pořádku –  toto ještě řeším a uvidím, co s tím dál,“ poznamenal rozhořčený otec. 

Ten se mimo jiné rozhodl i napsat dopis řediteli MDK a starostovi města s žádostí o prošetření celé události a s žádostí o zvážení možnosti odvolat Laurina z pozice předsedy kulturní komise města. „Myslím si, že jeho chování je neslučitelné s vykonáváním této funkce. Ještě zkusím napsat do redakce Aeronetu a požadovat po ní stažení článku. Tak uvidíme,“ dodal Stark.

Server Aeronet je netransparentní médium, u kterého není jasný nejen jeho skutečný vlastník, ale ani identita jeho vedoucích pracovníků a kmenových autorů. Šéfredaktor serveru si přezdívá „Vedoucí kolotoče“ a na veřejnosti vystupuje jen na jednom z internetových rádií, ovšem se „zahuhlaným“ hlasem.

Celý příspěvek Petra Starka:

Vážení přátelé,

jistě jste si všimli, že ve čtvrtek proběhla studentská stávka #VyjdiVen. Na sokolovském gymnáziu byl jedním z organizátorů můj syn Daniel Stark, za což mu veřejně děkuji. Co mě velice překvapilo, byly reakce některých diskutujících na sociálních sítích. Občas kouknu, pro pobavení, na proruský informační portál Aeronet. Čekal jsem lecos, ale to, co jsem tam našel, předčilo všechna má očekávání. Koukám na titulek "Skandál v Sokolově: Akci #VyjdiVen tam organizoval nezletilý student gymnázia" Ano, jsem otcem největšího vyvrhela v Sokolově, člena všech možných skupin a buněk, kterým vévodí "Haveljugend". Odkaz na článek je zde:
https://aeronet.cz/…/hodina-kresleni-na-zs-v-chomutove-nam…/
Dalším šokem je, že autorem článku je Radek Laurin, zaměstnanec Městského domu kultury a předseda kulturní komise města Sokolov. Bez toho, aby si ověřil základní údaje, jako je vyjádření MŠMT k této události, které potvrzuje, že k porušení školského zákona v žádném případě nedošlo - http://www.msmt.cz/reakce-msmt-na-studentskou-stavku. Nebyl ani schopný si ověřit Danův věk. Šestý ročník nutně neznamená, že studentovi je 16 let. Navíc zveřejnil, bez souhlasu zákonného zástupce, osobní údaje nezletilé osoby (jméno a foto), což táké není úplně v pořádku - toto ještě řeším a uvidím, co s tím dál. Nakonec jsem se rozhodl napsat dopis řediteli MDK a starostovi města s žádostí o prošetření celé události a s žádostí o zvážení možnosti odvolat pana Laurina z pozice předsedy kulturní komise města. Myslím si, že jeho chování je neslučitelné s vykonáváním této funkce. Ještě zkusím napsat do redakce Aeronetu a požadovat po ní stažení článku. Tak uvidíme :) Nedalo mi to, musel jsem to sem napsat. Tak hezký večer všem :)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…