Rozvrat a podraz! Kalousek s Dolejšem si notovali. 130 miliard, nevěra ODS a Babišův problém

21.11.2020 22:26 | Zprávy

Je to rozvrat! Podraz mezi ANO a ČSSD! Ale i podraz na nevěstu TOP 09! Nad státním rozpočtem se potkali Miroslav Kalousek a Jiří Dolejš. A shodli se na tom, že je vlastně všechno špatně.

Rozvrat a podraz! Kalousek s Dolejšem si notovali. 130 miliard, nevěra ODS a Babišův problém
Foto: Vysílání CNN Prima News
Popisek: Miroslav Kalousek v Partii

V Událostech, komentářích České televize proti sobě zasedli exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) a ekonomický expert KSČM Jiří Dolejš. Hádali se nad daňovými změnami, které byly přijaty i s pomocí hlasů komunistů. Stát tak přijde o 130 miliard.

Dolejš dal hned v úvodu od hlasování svého i svých kolegů ruce pryč, když poukázal na to, že ODS a ANO měly  dohromady většinu hlasů, a když se přidala ještě SPD, bylo jasné, že na stanovisku komunistů až tak nezáleží.

„Z toho vývoje hlasování bylo zřejmé, že je to víceméně jedno, protože tu většinu měly ty tři strany, které jsem zmínil,“ uvedl komunistický poslanec. Uznal, že se mohl např. zdržet hlasování, ale okamžitě dodal, že už by šlo jen o gesto, protože většina hlasů byla jinde, takže pro daňový balíček ruku zvedl, protože nechtěl jen předvádět nějaké gesto.

Poté naznačil, že stávající dohoda o státním rozpočtu na příští rok, která nepočítá s provedenými daňovými změnami, je vlastně bezcenná. Rozpočet na příští rok je podle Dolejše v tuto chvíli „virtuální a v podstatě neexistující“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…