Šafr napsal Babišovi „překlad“ soudního rozhodnutí: Chtěli jste nás ojebať, ale nevyšlo to

24.04.2020 10:54

Čáru přes rozpočet udělal vládě pražský městský soud, když zrušil čtyři opatření české vlády, protože podle soudu byla vydána v rozporu se zákony. To vrhlo ostré světlo na to, jak vláda funguje pod vedením premiéra Babiše, který ohýbá zákony podle toho, jak se mu to právě hodí, komentuje verdikt soudu šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr. A protože premiér podle Šafra neví, co se vlastně stalo, rozhodl se mu situaci vysvětlit jeho vlastním jazykem.

Šafr napsal Babišovi „překlad“ soudního rozhodnutí: Chtěli jste nás ojebať, ale nevyšlo to
Foto: Repro Youtube
Popisek: Šéfredaktor Fora24, Pavel Šafr

Šafr upozornil, že Babišově vládě nevyšel manévr, jak se vyhnout odškodňování, když změnil protikoronavirová opatření z původního usnesení vlády podle krizového zákona na opatření ministerstva zdravotnictví podle zákona o ochraně veřejného zdraví. 

Pro popis toho, co se stalo, Šafr zvolil výraz „ojebať“, kterému prý předseda vlády Andrej Babiš nejlépe porozumí. „Právě ten se pro vysvětlení toho, co se vlastně vládě přihodilo, sedne, no jako pr**l na hrnec,“ dodává.

„Vláda chtěla – řečeno slovníkem Andreje Babiše – ojebať právo i tisíce občanů a firem, aby jim nemusela platit to, co jim náleží při krizové situaci. Jenže vláda nakonec ojebala sama sebe,“ pokračuje Šafr, s tím, že hrazení škod se zřejmě vláda stejně nevyhne a především si způsobila gigantický právní problém.

Na ministra zdravotnictví Adama Vojtěch (za ANO), který se pod chybný výnos podepsal, by však vinu neházel. „On je jen ubohou loutkou a najatým hercem. Ošálení práva, očůrání pravidel, oklamání občanů a nakonec i surové – nebojme se to říci – ojebání jejich práv, to není rukopis chudáka Adama Vojtěcha,“ konstatuje Šafr.

Jde o jasný rukopis Andreje Babiše. „Je to prostě všechno jako přes kopírák, to, co známe třeba u Čapího hnízda, u převzetí Kosteleckých uzenin, u ovládnutí novin politikem, u čerpání dotací a u svěřenských fondů. Je to pořád to samé ojebávání práva,“ připomíná Šafr na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…