Šéfredaktor MF Dnes Plesl ke Slovensku: Fico to do zdi nenapálil. Vybral to bravurně. Kiska je úplně minusovej

16.03.2018 20:55

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl se rozepsal na svém facebookovém profilu k aktuálním tématům. Povšiml si například studentských demonstrací i situace na Slovensku.

Šéfredaktor MF Dnes Plesl ke Slovensku: Fico to do zdi nenapálil. Vybral to bravurně. Kiska je úplně minusovej
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

„Na studentské demonstraci: ‚Demokratické volby vyhrál i Hitler. Nic to neznamená.‘ Tak tohle je důkazem, že nejhůř svou práci v Česku odvádějí učitelé,“ poznamenal Plesl ke studentským demonstracím VyjdiVen, které se konaly včera.

Následně se také vyjádřil k uvažované politické straně, kterou má v úmyslu založit bývalý ministr a hudebník Michael Kocáb. „K tý nový politický straně pana Kocába bych měl s dovolením nástřel programu: odříznutí od fondů EU, protože si je nezasloužíme. Zahraniční politiku ČR budou tvořit experti z ministerstev zahraničí Německa, Francie a USA (až tam nebude Trump). Do prezidentského úřadu ČR bude kooptována Magda Vášáryová. Bude zaveden trestný čin hanobení republiky před západními spojenci. Vystěhování ambasády Ruské federace a její obsazení Knihovnou Václava Havla. Doživotní imunita pro Zdeňka Bakalu. Úplný zákaz médií označených za proruská,“ zmínil například Plesl a dodal i zmínku o zákazu obchodu s Ruskem a Čínou. „Zbytek už dopíše Pehe,“ dodal.

Ke slovenské politice Plesl dodal: „Konečně to Fico pochopil. Za vyšetřování případu Kuciak teď politickou odpovědnost převzal Kiska.“ Dnes pak dodal: „Už už to vypadalo, že to Fico napálí do zdi. Ale vybral to bravurně a jede si pro 40 procent. Kiska úplně minusovej, přesně, jak se od tohoto politického diletanta dalo čekat.“

Přinesl pak i jednu další poznámku, tentokrát k politice. „Jan Ruml měl před 25 lety pravdu. Politika je víc než jen masturbace u sklenice minerálky,“ poznamenal. A dodal: „Optimismus je opium lidstva. Zdravý duch páchne blbostí. Ať žije Trockij!“

Své pak také sdělil k rozhodnutí marketingového experta Martina Jaroše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…