Ses pos*al? Babiš vzpomněl srpen 1968, voliči opozice ho zasypali vztekem. A Kalousek pozoruje agenty Kremlu

21.08.2020 12:27

Premiér Andrej Babiš (ANO) na svém twitteru připomíná 21. srpen 1968, kdy do tehdejšího Československa vtrhla vojska armád Varšavské smlouvy. V kontextu s tím zmínil i současné dění v Bělorusku. A dostalo se mu mnoha reakcí. Miroslav Kalousek, předseda klubu poslanců TOP 09, k tomuto výročí upozorňuje na „agenty zpravodajské služby Kremlu“ u nás.

Ses pos*al? Babiš vzpomněl srpen 1968, voliči opozice ho zasypali vztekem. A Kalousek pozoruje agenty Kremlu
Foto: FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

„Dnes je to 52 let, co nás obsadil Sovětský svaz. Tehdy jsme jim říkali Rusáci. Kvůli tomu jsme ztratili 21 let svobody a demokracie. Teď máme svobodné volby, lidé mohou říkat, co chtějí, každý může žít, kde a jak chce. Nemůžu při tom s velkou nadějí nemyslet na Bělorusko,“ napsal krátce na svém facebooku předseda vlády Andrej Babiš.

A reakce na jeho příspěvek na sebe nenechaly dlouho čekat.

„Byl to Rusáci, komunisti, sráči. A v Československu jim pomáhali komunisti, sráčí, estébáci. A z nastoleného režimu profitovali opět jen komunisti, sráči a estébáci. Komunisto, agente Bureši, číslo 25085,“ napsal anonym na profilu Jen jdu okolo.

V podobném duchu zněla reakce přispěvatele do diskuse René Rosického: „.. .řeklo bolševické koště, které vládne s podporou zkurvených komunistů. Bravo!“ neudržel se.

Martin Vávra premiérovi vzkázal, ať si nechá ty své „bláboly“: „My jim říkáme pořád Rusáci a takovým jako jste vy komouši. Je mi z vás na blití, pane estébáku,“ vyjevil.

„Slušní lidé jim říkají Rusáci dodnes,“ připojila svůj komentář osoba VÁ.

Svým příspěvkem pořádně rozezlil Babiš i Romana Smutného: „Ty si se posral, Bureši, ne? Ty i tvuj fotr ste profitovali z komunistického režimu a díky tomu, že ste byli jako ti ‚rusáci‘, ste se dostali dělat dlouhodobě do zahraničí. Ale neboj, poslední soud bude spravedlivej, jen se teď chechtej rudá zrůdo koště estébácký,“ vylil si svou zlost.

Výročí neopomněl věnovat pozornost na sociální síti ani Miroslav Kalousek.

„Před 52 lety, ve večerních hodinách 20. srpna 1968, připravovaly tisíce československých občanů, kteří byli agenti zpravodajské služby Kremlu, podmínky pro úspěšnou okupaci svojí vlastní země cizí mocí. Myslíte, že dneska je jich tu méně?“ táže se Kalousek.

Někteří jeho slova kvitovali, jiní Kalouska v diskusi nařkli ze lži: „Tohle není pravda a mrzí mě, že Kalousek lže,“ napsal Petr Jánský.

Politik mu oponoval, ať nemá iluze o tom, že tomu tak není: „Co není pravda, proboha? Že tady Rusáci tenkrát neměli tisíce svých agentů v řadách našich spoluobčanů? Nebo že je tady nemají pořád? Ani nevíte, jak bych byl rád, kdybych neměl pravdu. Bohužel tomu tak není,“ trvá Kalousek na svém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…