Severočeské ŘSD je pod zámkem. Odejde i jeho šéf

14.01.2011 15:56

Poté, co šéf dopravy Vít Bárta (VV) upozornil na problémy v souvislosti se severočeským Ředitelstvím silnic a dálnic

Severočeské ŘSD je pod zámkem. Odejde i jeho šéf

Poté, co šéf dopravy Vít Bárta (VV) podal trestní oznámení na krajskou správu Ředitelství silnic a dálnic v Chomutově,  nastoupili do této instituce auditoři, kteří ji zapečetili. Také její ředitel Renné Komínek ve funkci zřejmě skončí.  

Závěr auditu: zavřít

"Chomutovská správa byla ve čtvrtek na základě šetření a na základě dílčích výsledků auditu, který tu probíhal, uzavřena. Mělo by to tak zůstat do pondělka, kdy sem přijede generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic a zatím pověří řízením chomutovské správy současného ředitele závodu Praha Jiřího Mayera," vysvětlila v pátek mluvčí společnosti Martina Vápeníková. Informaci přinesl server iDNES.cz.

Ta také upozornila na to, že se Komínek po návratu z dovolené do své funkce již nevrátí. "S největší pravděpodobností bude odvolán," sdělila s tím, že rozhodnutí má padnout v pondělí.

ŘSD na severu řídí metropole

Kvůli probíhajícímu auditu je navíc zatím veškerý chod nutný pro fungování a provoz krajské správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) řízen z Prahy.

Na problémy v krajské správě ŘSD upozornil koncem minulého týdne ministr dopravy Vít Bárta. ŘSD je podle něj propojená se zdejšími politiky Patrikem Oulickým z ODS a Petrem Bendou z ČSSD. Ty označil za kmotry.

Více čtěte:

Ministr Bárta: Když potrefená husa zahýká...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: jas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

14:49 Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

„Hašek prošustroval miliony a teď je za krále hlupáků“, i takto se dnes na Slovensku mluví o slavném…