Síkela se ozval a zostudil Schillerovou

04.08.2022 9:25 | Ze sítí

Ministr průmyslu a obchodu za STAN Jozef Síkela se pustil do křížku s exministryní financí v barvách hnutí ANO Alenou Schillerovou. Nahlédněte.

Síkela se ozval a zostudil Schillerovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

Alena Schillerová vynadala vládě Petra Fialy a vyčinila ministrům, že zatímco oni si užívají dovolených, občané stále nevědí, jak přesně jim vláda pětikoalice, tedy vláda ODS, lidovců, TOP 09, STAN  a Pirátů pomůže ve finanční krizi.

„Žádali jsme ve Sněmovně vládu Petra Fialy (ODS), aby schválila prováděcí nařízení k energetickému zákonu do konce července. Vládní poslanci to odmítli. A tak zatímco se ministři koupou, lidé stále neví, jak to bude s onou slibovanou pomocí. Informace se stále mění a jistého není nic,“ napsala bývalá členka vlády Andreje Babiše na Twitteru.

A ihned se ozval ministr průmyslu Jozef Síkela.

„Vy máte legislativní proces nastudovány asi tak jako angličtinu, že? I já už vím, že prováděcí nařízení může vláda schválit až poté, co novela vyjde ve sbírce. To se v červenci nestalo. Jestli jste se za 4 roky ve vládě nenaučila ani to, nedivím se, že ničemu nerozumíte,“ kontroval člen současné vlády.

Ale Schillerová mu slovní úder ihned vrátila.

„Kdyby nebyl bankéř a ministr za korupční STAN Jozef Síkela jen v korporátech, tak by možná věděl, že připravit to mohl hned a schválit se to mohlo později. To by ale musel přemýšlet dopředu. Ale zase to vysvětluje, proč mu všechno tak dlouho trvá,“ zareagovala.

Alena Schillerová a Jozef Síkela jsou ve při

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…