Šlachto, podržíme tě! Odkrytí kostlivci ODS a ČSSD vzbudili ohlas v SPD. A je toho víc

01.05.2020 6:51

Robert Šlachta otevřeně promluvil. Z toho, co se lze dočíst v knize „Třicet let pod přísahou“, prý možná budou skřípat zuby někteří politici v ODS i v ČSSD. Server ParlamentníListy.cz přinesl ukázku z této knihy. A přišla reakce.

Šlachto, podržíme tě! Odkrytí kostlivci ODS a ČSSD vzbudili ohlas v SPD. A je toho víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu

Že nejde o červenou knihovnu, dosvědčuje seznam jmen, o nichž se v titulu exšéfa ÚOOZ Roberta Šlachty a novináře Josefa Klímy hovoří: Andrej Babiš, Milan Chovanec, Bohuslav Sobotka a jeho pomocník v podobě právníka Radka Pokorného, Ivan Langer, Petr Nečas, Daniel Beneš, Roman Janoušek, Miroslav Kalousek, Jan Kubice, Zuzka Rujbrová, Martin Červíček, Mirek Topolánek, Ivo Rittig, Ivo Ištvan, Lenka Bradáčová a mnozí další.

Anketa

Je Miloš Zeman a jeho okolí zodpovědný za smrt Jaroslava Kubery?

6%
92%
2%
hlasovalo: 22993 lidí

Naše redakce v pondělním textu odhalí, jak Robert Šlachta vzpomíná na dnes už legendární zásah související mimo jiné s Janou Nagyovou...

Kauza Nagyová je mediální označení politické aféry, která vypukla v červnu 2013. Na jejím počátku stály zásahy policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) ze 13. června proti několika politikům a úředníkům, kteří byli podezíráni z korupce a zneužití pravomoci úřední osoby. Ten pravý začátek ovšem nezapříčinila někdejší vrchní ředitelka Sekce kabinetu předsedy vlády Petra Nečase. Podle slov Roberta Šlachty se musíme vrátit ještě o tři roky nazpět, přesněji do období kolem roku 2010, kdy začal vznikat spis pod krycím označením Rats (krysy). A ani v tomto případě se nejednalo o premiéra. Šlo o dnes už téměř zapomenutou aféru týkající se obrněných transportérů Pandur. Jako první s tím, podle slov Roberta Šlachty, přišel jistý novinář v Právu. Za podnětem pro publikaci článku prý stála Jana Nagyová.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) na sociální síti Facebook na Šlachtovu knihu upozornilo. Zazněla slova o tom, že Šlachtovo vyprávění připomíná scény z italského seriálu Chobotnice, který pojednával o sicilské mafii.

„Plukovník Šlachta promluvil a mnoho lidí nebude mít klidné spaní. Polistopadová politická scéna totiž připomíná scény z italského seriálu Chobotnice, kde je inspektor Corrado Cattani hlavní postavou italského více než 50dílného seriálu režiséra Damiana Damianiho pojednávajícího o boji proti sicilské mafii. U nás to samé. Jedna dáma z poslaneckého bufetu se dostala až do ložnice tehdejšího premiéra a omotala si i kontrarozvědku kolem prstu. Jedno je jisté. Politická scéna je prolezlá korupcí a političtí dinosauři jsou napojeni na kmotrovské podsvětí. Ruka ruku myje. Záleží tedy jen a jen na voličích, zda budou toto stále podporovat, nebo jestli vlijí svými hlasy do české politiky novou krev a podpoří nové tváře v politice. Je už skutečně nejvyšší čas,“ lze se dočíst na facebooku SPD.

Šlachtova nová kniha

Bývalý vyšetřovatel z hospodářské kriminálky Roman Pavlík podotkl, že po přečtení knihy bude veselo.

„A bude veselo... Robert zcela jistě svou knihou rozčeří poklidnou hladinu politického rybníčku v naší zemi, kde se ‚sem tam‘ objeví nějaká vlnka, ovšem po jeho knize, která se co nevidět objeví na našem trhu, si troufám říci bude bouře, ne-li hurikán. Stačí mi, co jsem si přečetl v tomto článku a vím, že se soudy mohou těšit na spoustu podaných žalob na ochranu osobnosti a oba nebudou vědět, na který soud jít dříve. Vůbec nic se nezměnilo od dob kmotra MRÁZKA, jen se vyměnily figurky na politické šachovnici a nějaká jména, jinak je to pořád stejné. No jak jsem napsal v úvodu. Bude veselo...“ opakoval někdejší vyšetřovatel.

Šlachtova nová kniha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…