Šmarda: Ať ČSSD odejde z vlády. Babiš nás týrá

20.08.2019 8:41

Místopředseda ČSSD Michal Šmarda se domnívá, že sociálnědemokratičtí ministři by měli podat demisi. Uvedl to v rozhovoru pro iRozhlas.cz, kde si vzal na paškál i samotného premiéra Andreje Babiše (ANO). Ten se podle jeho slov chová jako zbabělý manžel.

Šmarda: Ať ČSSD odejde z vlády. Babiš nás týrá
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda (ČSSD)

Šmarda se včera vzdal nominace na post šéfa resortu kultury. „Já si myslím, že po třech měsících váhání se pan premiér rozhodl říct, že mě nepovažuje za kvalitního kandidáta. Začal po mně různě poplivávat. Já jsem od začátku říkal, že rozhodně nechci být zdrojem nějakých hádek nebo sporů. Možná je trochu škoda, že si pan premiér v rámci svojí ústavní odpovědnosti celou věc nerozmyslel už v červnu, a mohli jsme si ty tři měsíce ušetřit,“ poznamenal ke své „rezignaci“ Šmarda. Nyní chce své štěstí zkusit v senátních volbách na Žďársku. 

Anketa

Udělal Michal Šmarda dobře, když ,,položil" stranickou nominaci na ministra kultury?

hlasovalo: 11076 lidí

„Pokud zůstane sociální demokracie ve vládě, tak má poměrně dost velmi kvalitních odborníků. Namátkou můžu jmenovat například dva velmi úspěšné hejtmany Martina Netolického nebo Jiřího Běhounka, kteří by to v pohodě zvládli. Sociální demokracii by to ale samozřejmě poškodilo před krajskými volbami, protože jsou to velmi dobří budoucí lídři svých kandidátek,“ řekl pak k možným jménům nového ministra kultury. Neopomněl ani náměstkyni Kateřinu Kalistovou.

Závěrem se pak Šmarda vyjádřil k Andreji Babišovi (ANO). Ten se podle jeho slov chová jako takový zbabělý manžel, který aby nemusel na rovinu říct, že se chce rozvést, tak týrá svoji ženu. „A čeká, kdy už to nevydrží a odejde sama. Nejsem si přesně jistý, proč to dělá. Podle mě by tahle éra v politice měla skončit a měla by přijít úplně nová generace politiků, kteří nestojí jednou nohou někde v minulosti. Neřeší pořád nějaké svoje mindráky z 90. let a chtějí normálně pracovat pro Českou republiku. Je nejvyšší čas, aby taková doba nastala,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…