Smrt kapitalismu? Jak se to liší od Chvilek? Na Filipa vybafli v XTV

12.01.2020 17:40 | Zprávy

Moderátorka Jana Bobošíková v pořadu JB Talk internetové televize XTV přivítala šéfa komunistů Filipa Vojtěcha, jehož označila za opravdu velmi zkušeného politika, který ve Sněmovně sedí přes dvacet let. Z této pozice obvinil Milion chvilek pro demokracii, že se snaží o státní převrat a nerespektuje ústavní systém republiky. Vysvětlil také, jak hodnotí požadavek své stranické kolegyně Petry Prokešové, která volá po smrti kapitalismu. Filip považuje konec kapitalismu za legitimní požadavek.

Smrt kapitalismu? Jak se to liší od Chvilek? Na Filipa vybafli v XTV
Foto: Hans Štembera
Popisek: Staronový předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip

V úvodu Bobošíková připomněla, že vedoucí úlohu v ÚV KSČM zastává Vojtěch Filip už 14 let. Mezi předsedy politických stran tedy patří k rekordmanům.

V první řadě chtěla od Vojtěcha Filipa slyšet, jak se dívá na vývoj situace v Íránu. Ten si posteskl, že kabinet Andreje Babiše (ANO) dosud nezaujal dostatečně jasné stanovisko.

„Po schůzce prezidenta s premiérem jsem očekával, že to vyjádření bude proměněno v nějaký konkrétní krok, když už teda mluvili o jednání prostřednictvím Evropy. Zaprvé jsem očekával stažení českých vojáků z Iráku,“ upozornil Filip s tím, že k tomuto kroku sáhlo např. Dánsko.

A očekával jsem také, že Evropa se chopí své šance a bude hráčem na tom mezinárodním poli,“ pokračoval Filip, podle něhož se Spojené státy dopustily „bezprecedentního aktu agrese“. „Očekával jsem od dvou stálých členů Rady bezpečnosti OSN – Velké Británie a Francie, že tento krok, který je v zásadním rozporu s mezinárodním právem, je to akt agrese a obrovské provokace, která má vyvolat světový konflikt, že se zúčastní rozhovoru a budou chtít vysvětlení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…