Sobotka chce před volbami přidávat důchodcům. S Marksovou odhalili, jak to chtějí udělat

13.12.2016 18:51

Vyšší tempo růstu penzí. To dnes zmínil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) jako úkol, který chce prosadit ještě v končící koaliční vládě. Píše to server iDNES.cz.

Sobotka chce před volbami přidávat důchodcům. S Marksovou odhalili, jak to chtějí udělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová

Penze by se měly nově odvíjet od poloviny růstu reálných mezd, ne jako dosud o třetinu, uvedl premiér po jednání s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou (ČSSD). Podle jeho slov se bavíme řádově o stovkách milionů.

Premiér následně uvedl, že s návrhem přišla důchodová komise, ČSSD si jej osvojila. V případě, že podle jeho slov narazí u koaličních partnerů, bude závazek vyššího tempa růstu důchodů jedním ze slibů voličům v nadcházejících volbách. 

ČSSD se svůj návrh však pokusí podle serveru iDNES.cz prosadit při schvalování zákona, jenž má stanovit strop věku odchodu do důchodu. Na tom se koalice již dříve shodla. 

S Marksovou, s níž se premiér sešel v rámci bilančního kolečka, probíral také zákony o sociálním bydlení a zálohovaném výživném. Podle jeho slov jsou to hlavní úkoly sociálnědemokratické ministryně.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …