Soros: Lidé jsou zmatení. Dělají, co škodí světu. Orbán, Salvini, EU...

13.08.2020 7:55 | Zprávy

Proklínaný i vychvalovaný mecenáš a finančník George Soros včera oslavil 90. narozeniny. K jejich příležitosti poskytl rozhovor deníku La Reppublica. Donalda Trumpa označil za podvodníka, který podrývá demokracii, nechybělo ani odsouzení Viktora Orbána, Jaroslawa Kaczyńského či Mattea Salviniho. Gigantické zadlužení 750 miliard eur na problémy EU prý nebude stačit a "šetřivé" země by prý měly přestat být sobecké. Jinak se EU může rozpadnout a to by podle finančníka byla škoda pro Evropu a pro svět.

Soros: Lidé jsou zmatení. Dělají, co škodí světu. Orbán, Salvini, EU...
Foto: repro youtube, tan
Popisek: George Soros

Soros v interview prohlásil, že v současnosti jsme v největší krizi od 2. světové války. A že krize mají revoluční potenciál, kdy se rozšiřují možnosti. "Lidé jsou zmatení a vystrašení. Dělají věci, kterými škodí sobě i světu," řekl. Sám prý zmatený není, protože už si uspořádal myšlenky.

Následně hodnotil situaci v Evropě a v USA. Zejména Evropa je podle něj zranitelná. "Spojené státy jsou jednou z nejdéle trvajících demokracií. Ale i v USA může být zvolen sebevědomý podvodník jako Trump a podrývat demokracii zevnitř," pravil, nicméně poznamenal, že v USA je systém pojistek a vyvažování a také Ústava. "Takže věřím, že Trump bude přechodný fenomén, který snad skončí v listopadu. Ale zůstává nebezpečný, bojuje o život a udělá vše, aby se u moci udržel, protože porušil Ústavu hned několikrát a pokud prohraje, tak za to ponese zodpovědnost," mínil 90letý finančník.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…