Starosta Prahy 4 se opřel do V Tower, vysokého mrakodrapu na Pankráci. Prý jde jen o peníze pro hamižného developera

26.03.2018 14:57

Když architekt Radan Hubička začal s projektem na Praze 4, nečekal zřejmě, že se o jeho práci bude hovořit tak negativně, jako to udělal tamní starosta Petr Štěpánek.

Starosta Prahy 4 se opřel do V Tower, vysokého mrakodrapu na Pankráci. Prý jde jen o peníze pro hamižného developera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání pražského zastupitelstva. Na programu je rozpočet na příští rok, odkup podílu v Pražských službách výměnou za podíl v Pražské teplárenské, výkupy pozemků pro metro D nebo petice proti omezení jízdy na kole v historickém centru metropole.

„A jak tam ti lidé budou jezdit a kam pošlou děti do školy a do školky? Hamižná developerská výstavba hnaná jen touhou po výdělku bez potřebné infrastruktury ničí město. Další rozvoj Pankráce je možný až po dostavbě metra D a to ještě jen podle přísných regulačních plánů, jako je tomu třeba ve Vídni. Radnice Prahy 4 si stojí za limity, které odsouhlasilo UNESCO před 10 lety," uvedl Štěpánek (SZ) na svém profilu na sociální síti Facebook.

V krátké diskusi, která se pod příspěvkem ocitla, následně reagoval i na mnohé připomínky pisatelů. „Petře, muže být developer jiný než hamizny, nebo hamizny už v sobě automaticky toho developera zahrnuje?" ptal se například David Fábry. „Hamižný developer = developerská výstavba hnaná jen touhou po výdělku bez potřebné infrastruktury a bez ohledů na okolí," odpověděl vzápětí Štěpánek.

V Tower je budovaný třicetipatrový 104 metrů vysoký mrakodrap se 130 byty na Pankrácké pláni v Praze 4, na dosud nezastavěné ploše severovýchodně od křižovatky ulic Pujmanové a Milevská, na hranici Krče a Nuslí (hlavní částí v Krči), nedaleko trojmezí s Podolím. Bude nejvyšším bytovým domem v Česku. 

Původně se projekt jmenoval Epoque Pankrác bytový dům a byl vlastněný firmou Epoque-Lancaster spadající do holdingové struktury zkrachovalé firmy ECM Real Estate Investments. Ta ho plánovala postavit už před ekonomickou krizí, její nástup a špatná finanční situace firmy však plány na několik let zmrazily. Nakonec projekt koupila z procesu insolvenční reorganizace v ECM společnost Aceur Investment se sídlem v Lucembursku, a to prostřednictvím nákupu společnosti Epoque-Lancaster, která byla přejmenována na V Tower Prague. Developerské řízení projektu provádí firma PSJ Invest. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

9:00 „Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

Už nejde jen chodit okolo horké kaše. Poslanec TOP 09 Ondřej Kolář opět zdvihl téma politiky návratů…