Stráský ve svém úřadu kouří. Zaměstnanci si stěžují

05.07.2011 21:43

Nekuřácké sídlo Šumavského národního parku ve Vimperku se pod vládou nového ředitele Jana Stráského změnilo v kuřácké. Jeho kancelář prý dokonce páchne jako hospoda. Nekuřáčtí zaměstnanci si teď na Stráského stěžují.

Stráský ve svém úřadu kouří. Zaměstnanci si stěžují

Právník (a do června zaměstnanec parku) Michal Pálka se chystá na Stráského podat podnět k Inspektorátu práce. Tím, že Stráský kouří mezi nekuřáky, prý porušuje zákon. To potvrdil i odborník na protikuřácké paragrafy Tomáš Kindl - stačí podle něj jediný nekuřák na pracovišti a problém Stráského je na světě.

Sám ředitel ale popírá, že by svému kouření vystavoval podřízené. "Občas tady kouřím, ale jen když jsem tady sám," řekl serveru Aktuálně.cz.

Je to u něj cítit jako v hospodě

To podle oslovených zaměstnanců parku není pravda. Stráský kouří neustále, začal na pracovišti kouřit hned první den, kdy byl do funkce jmenován. "Už odpoledne kouřil ve své kanceláři. Je to tam už cítit jako v hospodě," svěřil se serveru zaměstnanec, který nechtěl zveřejnit jméno.

Zápach z cigaret se prý táhne z jeho kanceláře přes několik pater, úřad kvůli němu dokonce musel pořídit pračky vzduchu. Přitom bylo sídlo parku před Stráského nástupem striktně nekuřácké.

Stráský je svým kouřením známý léta, cigareta byla jeho poznávacím znamením už zpočátku 90. let, když byl ministrem v Klausově vládě.

Čtěte:

Bursíkova líheň kůrovců končí, slibuje Stráský

Stráský řeší Šumavu jako hospodářství, namítá Schwarzenberg

Stráský čelí žalobě. Ohrožuje prý životní prostředí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …