Svoboda odmítl rozšíření rady hlavního města

31.03.2011 10:16

Primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) zamítl rozšířit městskou radu o dva členy, šéfy koaličních stran Petra Hulinského (ČSSD) a Borise Šťastného (ODS). Primátor Svoboda o tom informoval agenturu Mediafax po jednání s koaliční ČSSD.

Svoboda odmítl rozšíření rady hlavního města

Svoboda potvrdil, že se jednalo o návrhu na rozšíření rady. S návrhem přišli sociální demokraté. Primátor to ale zamítl.

Stará tvář se na magistrát nehodí

Pražských sociálních demokratů Hulinský by coby "stará tvář" v radě bránil dohodě o uzavření koalice mezi ODS a ČSSD po komunálních volbách. Primátor Svoboda prosazuje především "nové tváře".

Rozdělení křesel v radě ODS a ČSSD je nyní v poměru pět ku čtyřem. V prosinci loňského roku rezignoval kvůli obvinění z korupce pražský radní pro životní prostředí za sociální demokraty Lukáš Plachý.

Pokud by do jedenáctičlenné rady přibyli dva členové, měla by ODS šest křesel a ČSSD pět. Jedno křeslo nabídla koalice opoziční TOP 09. Ta to ovšem odmítla.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…