Svobodní objíždí republiku a mobilizují proti zákazu aut se spalovacími motory

20.06.2023 15:27 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ Svobodní objíždí celou republiku se svou peticí proti zákazu prodeje aut se spalovacími motory. Přestože do dalších voleb zbývá necelý rok, rozhodli se Svobodní posíleni prezidentským kandidátem Karlem Divišem vyrazit mezi lidi získat pro svůj záměr zastavit lynč namířený proti motoristům co nejsilnější mandát. A mezi stovkami podporovatelů se objevil i slavný zpěvák.

Svobodní objíždí republiku a mobilizují proti zákazu aut se spalovacími motory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček a Karel Diviš

Zákaz prodeje aut se spalovacím motorem je prý dalším příkladem zbytečného zásahu státu do trhu a omezování svobody jednotlivců. Svobodní se staví proti takovýmto regulacím, které omezují svobodu jednotlivců a zasahují do jejich práva volby. Pokud se některým lidem líbí a preferují auta se spalovacím motorem, měli by mít právo si je kupovat a používat,“ vysvětlil hlavní důvody petiční akce Libor Vondráček, předseda Svobodných. 
 

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21920 lidí
S peticí, která je již několik měsíců na webu Svobodných, teď představitelé této strany objíždí celou Českou republiky. Symbolicky začala před budovou ministerstva dopravy. „Zaměstnanci ministerstva se poměrně shodují, že je zákaz nesmysl. Odlišně se ovšem staví k tomu, co bude dál. Část říká, že takový nesmysl nemůže projít, ať se nebojíme, že je to jen PR a nadbíhání zeleným fanatikům. A druhá část zase říká, že si beztak udělají, co chtějí, ať si neděláme naděje. My každopádně víme, že v roce 2026 se o zákazu bude ještě jednou hlasovat. A my do té doby budeme dělat vše pro to, aby se uskutečnil scénář číslo jedna. Tento zákaz stejně jako jiné sociální experimenty nepřinese nic dobrého,“ uvedl Vondráček, kterého na mnoha místech doprovází také prezidentský kandidát a podnikatel Karel Diviš. Ten v minulých dnech oznámil, že v nadcházejících evropských volbách bude kandidovat právě za Svobodné. 
 
Svobodné v petici proti zákazu prodeje aut se spalovacími motory podpořil také slavný zpěvák Ivan Mládek. Protože se nemohl zúčastnit úvodní tiskové konference, nakreslil pro Svobodné obraz. „Naši petici proti zákazu aut na benzín a naftu podpořil svým osobitým stylem i Ivan Mládek. Při nemožnosti osobní účasti nám zaslal obraz “Praha za 10 let zcela bez emisí“,“ vysvětlil motiv obrazu Vondráček. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …