TOP 09 dostala Konečnou do varu: Oběť Feri? Frajer Feri? Absolutní chucpe! Co Vrbětice? Tam načasování před volbami nevadilo?!

05.06.2021 10:55

Europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM) se prý nejprve vůbec nechtěla ke kauze Dominika Feriho vyjadřovat, ale nakonec jí to přece jen nedalo. Takřka doběla ji rozpálilo tvrzení, že Dominik Feri je v této kauze vlastně obětí. V tu chvíli už se Konečná musela ozvat. Připomněla mimo jiné, že ještě před Deníkem N a serverem A2larm upozorňoval na Feriho možné problémy server ParlamentníListy.cz, a zdůraznila, že v roce 2002 také bývala nejmladší poslankyní, a z toho, co slyší dnes, nevychází z údivu...

TOP 09 dostala Konečnou do varu: Oběť Feri? Frajer Feri? Absolutní chucpe! Co Vrbětice? Tam načasování před volbami nevadilo?!
Foto: Daniela Černá
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná na prvomájovém posezení v Ostravě

„Původně jsem se nechtěla ke kauze Feri vůbec vyjadřovat. S odstupem několika dnů se však čím dál více setkávám s tvrzením, že obětí je vlastně Dominik Feri. A to mě skutečně nadzvedlo ze židle. Opravdu mi chcete tvrdit, že projevem a utužením politické kultury je, když odstoupí člověk podezřelý z jednoho z nejhnusnějších činů, který může vůbec být? U kteréhokoli člověka, který čelí tak závažným obviněním, mluvit o nějaké kultuře nebo nedej bože morálce, je absolutní chucpe!“ rozčílila se hned v úvodu svého komentáře ke kauze Feri, který zaslala serveru ParlamentníListy.cz.

Poté udeřila na TOP 09, především na čestného předsedu strany Karla Schwarzenberga, v němž se podle Konečné probudila jeho spící modrá krev a snad si zavzpomínal na kdysi platná práva první noci.

„Pro mě je to absolutní nechutnost, neúcta a nadřazenost, která je v nich evidentně hluboce zakořeněná. Nedovedu si představit, jak bych nejen na chování Feriho, ale i na prohlášení ctihodných pánů z TOP 09 reagovala, kdybych měla dceru, která by mohla být takovým praktikám vystavena. Pozadu za aristokracií nezůstal ani exposlanec Ženíšek, jenž označil Feriho za frajera. A tak zatímco Janek Kroupa a jeho kauza s Hamáčkem byla v TOP 09 nekriticky přijata jako pravdivá, nyní je u členů této strany tendence novinářku Apolenu Rychlíkovou s Jakubem Zelenkou zpochybňovat. Přitom se ale zapomíná na to, že informaci ještě před nimi přinesly Parlamentní listy, takže v TOP 09 museli dobře vědět, která bije,“ nešetřila kritickými slovy europoslankyně.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí
A pokud někteří členové TOP 09 říkají, že je kauza prapodivně načasovaná těsně před volby, pak se Konečná ptá, proč jim stejně podezřelé nepřijde i načasování vrbětické kauzy.

Stejně tak ji zlobí, když se Feriho možný přešlap omlouvá jeho mládím. Připomněla, že ona sama také vstupovala do Sněmovny velmi mladá. V roce 2002 jí bylo 21 let.

„Nikdy bych si nedovolila – a dokonce by mě to uráželo – svádět nějaký přešlap na své mládí. Dominik Feri je právník. Není mu ani 13, ani 16 let, a velmi pravděpodobně – pokud by se vydal do advokacie do oblasti trestního práva, by mu podobné případy končily pod rukama, takže svádět to na klukovinu je pěkná blbost!“ vypálila.

Případ Feriho podle Konečné ukazuje, že TOP 09 je stranou elitářů, která částečně teskní po časech monarchie. Částečně vzývají Brusel, částečně hledí obdivně k USA a své elitářství se snaží zakrývat, ale podle komunistické europoslankyně se to naštěstí nedaří.

„Na závěr bych chtěla říct všem obětem sexuálního násilí, a to i ve formě pokusu o něj: Nebojte se o svých zážitcích mluvit. Vím, že je to pro nejednu ženu, ale i muže, traumatizující. Zvláště ve chvíli, kdy bohužel v naší společnosti existují vyšinutí jedinci, kteří si myslí, že je to snad v pořádku,“ uzavřela Konečná.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…