Tak se zamyslete. Komu to prospěje? Vyoral k Baštově „úspěchu“

06.01.2023 16:06 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Komentátor nesouhlasí s tím, že by Česko bylo nyní bohatší, jak tvrdil v proslovu premiér Fiala. Naopak, podle něho bylo rozprodáno. A obecně, projevy mu nevoní. „Je to marný, je to marný, je to marný,“ říká. Úspěch Jaroslava Bašty na CNN Prima News by bral s rezervou, vzhledem ke konkurenci. A nabádá, aby se každý zamyslel, komu „úspěšný Bašta“ prospěje.

Tak se zamyslete. Komu to prospěje? Vyoral k Baštově „úspěchu“
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Premiér Fiala ve svém novoročním projevu řekl, že Česko před 30 lety byla chudá země a dnes jsme země vyspělá. Lze s tím souhlasit?

Dovolil bych si být k výkladu Fialy skeptický. Už jen postavení přídavných jmen chudá a vyspělá vedle sebe mi úplně nedává logiku, ale budiž. Mluvíme-li o České republice, tak z hlediska neuvěřitelného zadlužení, postupné cílené likvidace průmyslu, rozprodání a rozkradení kde čeho – od bankovních domů, přes pivovary, nejen automobilový průmysl, státní zlaté rezervy až po vodu – jsme země, které nepatří prakticky nic. Z tohoto ohledu je Česká republika řádově chudší, než byla před řízeným předáním moci v roce 1989.

Co se týká oné příslovečné vyspělosti, tak eunuch a bruselský rektální alpinista Petro Fialenko zřejmě přes své „Harry Potter vizáž“ brýle nevidí, že naše země se z velké části proměnila v takzvanou montovnu a zlatý cecík, který je vysáván zahraničními „partnery“ třeba skrze takzvané mateřské společnosti. Z jednoho zadku naše politické elity bez skrupulí vlezly do zadku druhého, jen s jiným znaménkem. A mám pocit, že naši zemi to poškodilo, ne-li více, pak přinejmenším stejně jako za režimu minulého. Jeden extrém vystřídal extrém druhý.

Když už jsme u projevů, co říkáte na ten od Miloše Vystrčila? Má vůbec cenu, aby se každá hlava komory, vlády atd. vyjadřovala separátně, zvláště když jsou ze stejné strany? A nechybí tam tedy ještě předsedkyně Sněmovny Pekarová?

Popravdě nemám náladu ani čas ztrácet čas poslechem nicneříkajících floskulí a prefabrikátů kdejakého Tchajwance, výše zmíněného Ukrajince či jiného žvanila. A echt, jak sám říkáte, jde-li o politruky ze stejné strany či koalice. A myslím, že nemalá část spoluobčanů to vidí stejně. Tedy nemá to cenu, nemá to význam a slovy klasika: Je to marný, je to marný, je to marný.

U šéfa Reportérů ČT Marka Wollnera nyní Česká televize prošetřuje, zda se dopustil něčeho, z čeho ho viní bývalá podřízená, Markéta Dobiášová. Dokonce přišel podnět i na chování Nory Fridrichové. A to prý od samotného Wollnera. Na kterého zase prý podala podnět Fridrichová. Je v tom poněkud… nepořádek. Co myslíte, že z toho vzejde?

Nevím, co z toho vzejde. Ale když se chytnou mezi sebou bezpáteřní a zamindrákované hyeny, může z toho být poměrně slušná kovbojka. Opět ono okřídlené: Revoluce požírá své děti. „Etaloni morálky“ ze závislé, neobjektivní a nevyvážené bruselsko-washingtonsko-berlínské ČT nám opět nastavují zrcadlo a názorně ukazují, jak pokrytecká je ta jejich slušnost, pravda a láska, kterými se neustále ohánějí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…