Televizní hvězda Ester Janečková promluvila o Babišovi: Štve mě, že je premiér. K nám domů estébáci chodili

15.07.2018 15:27

Kdo by neznal televizní pořad Pošta pro tebe, v němž pošťák Ondra a Ester Janečková znovu spojují mnoho let oddělené přátele či příbuzné. Vedle toho moderuje pořad Sama doma. Ester Janečková se zajímá také o politické dění a dává jasně najevo, že posilování moci Andreje Babiše (ANO) se jí ani trochu nelíbí. Proč?

Televizní hvězda Ester Janečková promluvila o Babišovi: Štve mě, že je premiér. K nám domů estébáci chodili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kolik má zas promile, vožrala Kalousek? Zloděj, zlodějská...

Ester Janečková je velmi roztrpčená z toho, že se premiérem této země stal člověk, který byl evidován jako spolupracovník komunistické Státní bezpečnosti. Tato skutečnosti ji prý doslova „strašně štve“. Prozradila to v rozhovoru pro server Form24.cz.

Proč jí tolik vadí, že bývalý spolupracovník StB dnes drží nejvíce politické moci v Česku? Protože má své vlastní zkušenosti s StBáky už odmala. Její maminka byla jednou z mluvčích Charty 77 a StB se o ní hodně zajímala. Paní Janečková prozradila, že o StBáky skoro zakopávala, když si domů vedla nějaké kamarády ze školy. Komunisté také její maminku nejednou nechali zadržet, vyslýchali jí a hrozilo, že jako mluvčí Charty 77 bude uvězněna na delší dobu. Paní Janečkové bylo tehdy 9 let.

„V těchto situacích jsem zůstala sama doma a nevěděla, jestli se máma ještě někdy vrátí. To bylo velmi zvláštní. Vždycky mi nechala seznam lidí, kterým mám volat, kdyby se nevrátila. S humorem říkala: „Neboj, kartáček na zuby mám s sebou“. Já jsem, i když se nevrátila, nikomu nezavolala, protože jsem měla pocit, že když to udělám, tak už se nevrátí nikdy. Takže jsem se se strašným strachem večer uložila do postele, ráno vstala, vypravila se do školy a doufala, že až přijdu odpoledne domů, že už tam třeba máma bude," prozradila dáma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…