Ten ksindl ze 168 hodin... Tomio Okamura se rozčílil a před ním zrovna běžela veřejnoprávní kamera

19.03.2018 20:20

Tomio Okamura opět dal svým odpůrcům příležitost rozčilovat se nad jeho chováním vůči veřejnoprávní České televizi. Redaktora pořadu 168 hodin totiž nazval „ksindlem“. Vše natočila kamera České televize, která vše následně rozmázla.

Ten ksindl ze 168 hodin... Tomio Okamura se rozčílil a před ním zrovna běžela veřejnoprávní kamera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Pikal a Tomio Okamura

Nora Fridrichová se ve své relaci 168 hodin rozhodla ukázat, jak jsou u nás politici necivilizovaní, protože nadávají novinářům. Pro srovnání jí posloužilo Rakousko, kde se vicepremiér Strache (důsledně představen jako „předseda pravicově populistické Strany svobodných) musel omluvit za svá slova (důsledně avizovaná jako nadsázka) o prolhaných novinářích ve veřejnoprávní televizi.

Pro srovnání pak relace předvedla premiéra Andreje Babiše, který se odmítal omluvit za slova o zkorumpované pakáži z investigativního pořadu Marka Wollnera Reportéři ČT.

Jako zlatý hřeb reportáže si ale tým Nory Fridrichové nechal vystoupení Tomia Okamury, který s Českou televizí bojuje dlouhodobě a hovoří o tom, že by se mohl změnit veřejnoprávní statut vysílatele.

 

 

V poslední době Okamuru redaktoři ČT pronásledovali s dotazem, jestli má nějaký důkaz pro svá opakovaná tvrzení, že Česká televize lže. Záběr začal ve chvíli, kdy byl Okamura novinářem již značně rozčílen a žádal, ať jej přestane obtěžovat.

„Vy mě pořád dehonestujete. Dokdy mě budete otravovat, váš pořad?“ ptal se. Novinář jej ujistil, že až do té doby, než odpoví na jeho otázky. „Proč bych měl odpovídat na vaše zkorumpované otázky,“ rozčílil se Okamura ještě více.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Následoval záběr, který zjevně časově navazoval na natočený rozhovor. Tomio Okamura na něm přichází na jednání se šéfem poslanců hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem, pravděpodobně nevěděl o běžící kameře v přítmí a už z dálky si stěžoval: „Co dneska předváděl nějakej ten ksindl, ten Novák ze 168 hodin, to jsem v životě neviděl,“ kroutil hlavou.

Kromě samotné ČT, která jeho rozčílenou reakci zveřejnila hned v několika svých pořadech, se do Okamury pustil například i web Pavla Šafra Forum24.cz, který rovněž patří k jeho stabilním kritikům. „Chování předsedy hnutí Svoboda a přímá demokracie odpovídá snaze Miloše Zemana co nejvíce pokořit Českou televizi. Okamura, který by nejraději veřejnoprávní televizi zestátnil, vytváří spolu se Soukupem jakousi bojovou frontu proti České televizi,“ napsal web.

Samotný redaktor Jan Novák, který s Okamurou rozhovor vedl, přiznal, že celkem trval deset minut (zveřejněný fragment měl 27 vteřin), a připustil, že ČT jej „možná zveřejní celý“.


 

reklama

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…